MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

menedzer downloadu i domyslne aplikacje i cos jeszcze

Tematy specyficzne dla przeglądarki Mozilla Firefox

Moderator: Pomocy?!

menedzer downloadu i domyslne aplikacje i cos jeszcze

Postautor: Gość » 14 stycznia 2004, 14:28

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.6b) Gecko/20031216 Firebird/0.7+

nie mam juz sily do niego. mam nightly 20031216 Firebird/0.7+. do tej pory jak otwieralem np. pdf'y to klikalem sobie prawym i otwieralem je w oknie przegladarki jako nowy tab. teraz tez tak robie, ale menedzer pobierania za kazdym razem pyta sie za pomoca jakiej aplikacji ma to otworzyc, chociaz mam zaznaczona opcje w FB, aby wlasnie tej, a nie innej aplikacji uzywal. strasznie mnie to wkurza, a poza tym efektem ubocznym jest to, ze otwiera sie jeden, pusty panel wiecej. tym bardziej jestem zdziwiony, bo tego nightly uzywam od samego poczatku jak sie ukazalo i nie mialem takich problemow. ba! zastanawialo mnie nawet, dlaczego w opcjach, w ustawieniach pobierania, w okienku z typami plikow nic nie ma (nieaktywne?). teraz faktycznie pojawiaja sie tam skojarzone pliki. troche mnie to dziwi, bo nic nie zmienialem. do tej pory bylo tam pusto, chociaz pewne typy plikow mialem skojarzone z otwierajacymi je aplikacjami. czary? chcialbym wiedziec jak to wyglada u Was. slyszalem, ze menedzer downloadu jest "ciut" zabugowany, ale zeby sam decydowal o swoim dzialaniu...
Gość

Wróć do Przeglądarka Firefox