MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

Pasek zakładek

Tematy specyficzne dla przeglądarki Mozilla Firefox

Moderator: Pomocy?!

Pasek zakładek

Postautor: Gość » 27 lutego 2015, 13:11

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:36.0) Gecko/20100101 Firefox/36.0

Zaktualizowałem dziś do wersji 36, ale widzę, że nagle pasek zakładek mam nad paskiem adresu. Jak przywrócić dawną pozycję pod?
Gość

Odp: Pasek zakładek

Postautor: Gość » 27 lutego 2015, 13:36

Chodziło mi dokładnie o pasek zakładek z podręcznymi stronami, które sobie dodałem. Miałem go nad paskiem adresu, ale teraz po kilkunastu minutach widzę, że nagle jest pod paskiem adresu - tak jak chciałem, tak jak było wcześniej. Za cholerę nie zauważyłem jak to się stało, że nagle przeskoczył w dół. Może jak wszedłem w opcje dodatku Tabs on bottom? Cholera wie, bo nic tam nie ma do ustawienia. W takim razie już wszystko w porządku.
Gość

Postautor: Gie » 28 lutego 2015, 07:52

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; rv:36.0) Gecko/20100101 Firefox/36.0

Do "zabaw" z paskiem zakładek najlepszy jest chyba https://addons.mozilla.org/pl/firefox/a ... ks-toolbar
Gie

Z nami od: 06 listopada 2006, 09:13

Postautor: Gość » 28 lutego 2015, 12:30

Muszę sprostować, sprawa nie została do końca wyjaśniona. Jak włączę Firefoxa to mam pasek zakładek nad paskiem adresu, ale jak wejdę w widok-pasek zakładek i wyłączę go a potem włączę to dopiero wtedy po ponownym włączeniu jest pod paskiem adresu. Jaka jest przyczyna? Nie wiem, może konflikt z dodatkiem Tabs on bottom, bo innej możliwości nie widzę.
Gość

Postautor: frobag » 12 października 2015, 16:48

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; rv:41.0) Gecko/20100101 Firefox/41.0

Witam :)
Podepnę się pod temat dodatku Roomy Bookmarks Toolbar, bo to na razie chyba jedyny, rozwijany i odpowiedzialny za "zabawę z paskiem zakładek" :D Dodam, że starszy: Multirow Bookmarks Toolbar też nie radzi sobie z moim problemem :(
Jeśli chodzi o wyświetlanie, czy to pod paskiem adresu czy nad, to nie mam zastrzeżeń, działa bez zarzutu. Problem mój tkwi w nieprawidłowym, a wręcz przypadkowym wyświetlaniu okienek z zakładkami z drugiego rzędu. Z pierwszego rzędu jest wszystko OK. Pokaże to na screenach, o ile się to uda niezarejestrowanemu użytkownikowi ;) Nigdzie nie znalazłem odpowiedzi na to pytanie i nie jest to kwestia rozmiaru ekranu, bo problem występuje na laptopie i stacjonarnym. Systemy świeżo po reinstall. Classic Theme Restorer też nie ma żadnych konfliktów z RBT. Rozmawiałem nawet z twórcą tego dodatku i twierdzi on, że to jakiś bug w samym Firefoxie, na który nie umie nic poradzić :roll:
Zakładek u mnie w ... i ciut ciut, same foldery, podfoldery i dopiero właściwe odnośniki :twisted: więc to co się dzieje, po prostu mnie wnerwia :evil:
Może to jakaś "pierdoła" w about:config, lecz ja na razie nic nie znalazłem :cry:
Ma ktoś może jakieś pomysły ?! :idea: jak temu zaradzić ?
Pozdrawiam wszystkich userów Liska :)
[url]https://drive.google.com/file/d/0B0N4J2BmpQZrYlVEdG9nM2g0N0U/view?usp=sharing[url]
https://drive.google.com/file/d/0B0N4J2BmpQZrRkE4VE1YbmRaclk/view?usp=sharing
frobag

Wróć do Przeglądarka Firefox