MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

Pobiera skrypty zamiast je otwierać

Tematy specyficzne dla przeglądarki Mozilla Firefox

Moderator: Pomocy?!

Pobiera skrypty zamiast je otwierać

Postautor: lukaszur » 18 kwietnia 2015, 19:08

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:37.0) Gecko/20100101 Firefox/37.0

Witam od jakiegoś czasu mam następujący problem, dotyczy on wszystkich stron związanych z firmą google, zamiast otwierać pewne skrypty Firefox usiłuje je za każdym razem zapisać na dysku (zdjęcia problemu dołączam poniżej), próbowałem całkowitej reinstalacji Firefoxa wraz z usunięciem wszystkich jego plików z appdata ale nie przyniosło to efektu. Dodatkowo google czasem zaczęło wyświetlać komunikat o tym, że z mojego IP przychodzą podejrzane zapytania i muszę przepisać kod captcha. Wcześniej wyświetlało też problem, że certyfikat google wygasł, ale przeczytałem że winą jest Kasperky Internet Security którego używam i rozwiązałem ten problem, pomyślałem jednak że warto o tym wspomnieć, infekcja komputera jest niemalże niemożliwa, znam się na komputerach, bardzo dbam o swój oraz jak wspomniałem używam oprogramowania KIS.

ObrazekObrazekObrazek
lukaszur

Z nami od: 18 kwietnia 2015, 18:51

Odp: Pobiera skrypty zamiast je otwierać

Postautor: lukaszur » 20 kwietnia 2015, 15:20

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:37.0) Gecko/20100101 Firefox/37.0

Problem po kilku dniach rozwiązał się samoczynnie, ale jakby ktoś wiedział czemu tak się działo to chętnie przeczytam
lukaszur

Z nami od: 18 kwietnia 2015, 18:51

Wróć do Przeglądarka Firefox