MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

Niewidoczny w Analitykach

Tematy specyficzne dla przeglądarki Mozilla Firefox

Moderator: Pomocy?!

Niewidoczny w Analitykach

Postautor: Gość » 02 czerwca 2015, 23:03

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; Win64; x64; rv:38.0) Gecko/20100101 Firefox/38.0

Używam PIWIK oraz Google Analytics do sledzenia ruchu na mojej stronie. Ostatnio zmieniłem wartość
privacy.trackingprotection.enabled
na wartość
true
jednak po jakimś czasie zauważyłem iż filmy online nie chcą się wyświetlać więc przywróciłem wartość domyślną dla tego ustawienia
false
. Aktualnie gdy wchodzę na moją stronę nie zostaje to zapisane w systemach śledzących ruch na stronie - moja obecność jest niewidoczna. Odinstalowałem Mozille oraz usunąłem wszelkie pliki związane z nią i zainstalowałem ponownie. Włączyłem opcje
Sync
i wszedłem na moją stronę i zauważyłem że obecność mojej przeglądarki została zanotowana - pierwsza akcja wykonana na stronie i potem już nic "0". Od tego czasu nie zlicza moich wizyt na stronie. Co jest odpowiedzialne za ten stan rzeczy i jak przywrócić ten stan rzeczy do poprzedniego?
Gość

Odp: Niewidoczny w Analitykach

Postautor: Gość » 03 czerwca 2015, 18:35

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:38.0) Gecko/20100101 Firefox/38.0

I bardzo dobrze, brawo dla Mozilli, nie dla szpiegowania ludzi i podglądaniu gdzie wchodzą. Całkiem inna polityka niż Chrome. Chcesz podglądać to zrób stroną kompatybilną tylko dla Chrome i innego szpiegowskiego badziewia.
Gość

Odp: Niewidoczny w Analitykach

Postautor: Gość » 05 czerwca 2015, 16:32

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; Win64; x64; rv:38.0) Gecko/20100101 Firefox/38.0

Mnie interesuje taka zmiana ponieważ jestem wydawcą i chcę to zmienić.
Gość

Wróć do Przeglądarka Firefox