Firefox - nie działają gry, brak polskich znaków, Fast Start
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
Firefox - nie działają gry, brak polskich znaków, Fast Start
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:39.0) Gecko/20100101 Firefox/39.0
System Windows 7 64bit był stawiany od nowa z formatowaniem. Wersja Firefoxa: 39.0
Nie działają mi gry na Facebooku. Aktualizowałam ręcznie Flash Playera do wersji 18 ale nic to nie zmieniło. Mam Slockwave Flash 18, Real Player Plugin 6.0.12.448, Real Player (tm) 6.0.12.450 i VLC Web Plugin 2.2.1.0
Kiedy wpisuję coś w pasek przeglądarki to potem nie ma polskich znaków w wyszukiwarce. Ale jak w google normalnie wpiszę to są.
A i pogrubia niektóre słowa w danym tekście (np. tu Sugerowane tematy i artykuły - jedno słowo jest pogrubione i duże litery).
Wraz z instalacją Core Temp ściągnął się Fast Start (dobreporgramy.pl ale wcześniej tak nie było). Kiedyś udało mi się usunąć jakieś toolbar, ale teraz nie widzę tego. Teraz zmieniałam tylko klucz z chrome .......... na about:config (wcześniej też tak zrobiłam, bo zamiast nowej karty wywalało właśnie to). I nie zniknęło.
Nie działają mi gry na Facebooku. Aktualizowałam ręcznie Flash Playera do wersji 18 ale nic to nie zmieniło. Mam Slockwave Flash 18, Real Player Plugin 6.0.12.448, Real Player (tm) 6.0.12.450 i VLC Web Plugin 2.2.1.0
Kiedy wpisuję coś w pasek przeglądarki to potem nie ma polskich znaków w wyszukiwarce. Ale jak w google normalnie wpiszę to są.
A i pogrubia niektóre słowa w danym tekście (np. tu Sugerowane tematy i artykuły - jedno słowo jest pogrubione i duże litery).
Wraz z instalacją Core Temp ściągnął się Fast Start (dobreporgramy.pl ale wcześniej tak nie było). Kiedyś udało mi się usunąć jakieś toolbar, ale teraz nie widzę tego. Teraz zmieniałam tylko klucz z chrome .......... na about:config (wcześniej też tak zrobiłam, bo zamiast nowej karty wywalało właśnie to). I nie zniknęło.
- Martynos
- Z nami od: 26 grudnia 2009, 14:55
Odp: Firefox - nie działają gry, brak polskich znaków, Fast
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:38.0) Gecko/20100101 Firefox/38.0
Kodeki kilku playerów potrafią się gryźć. Nadmiar kodeków jest szkodliwy. Tak samo pluginy oparte na bibliotekach DLL. Do tego szkodniki, bo wiadomo, jeden fast start braciszka ma. Powinien pomóc JRT. Sam core temp zawiera Adware.Downware.10962.
Proponuję użyć dobrego skanera 9-lab, lbo comodo cleaning essentials, wpierw wyłączyć antywirusa. Użyć MBAM - przy instalacji odznaczyć wersje testową, poczekać na zaktualizowanie bazy i dać pełny skan.
Bez pluginów z wtyczką AFP, wszystko mi śmiga i poprawnie się wyświetla. Bugi też często robi cointainer dla pluginów.
A posprzątaj wsie pluginy. Odinstaluj real p, odinstaluj vlc i wszystkie paczki kodeków, które zainstalowałeś. Przeczyść system i zainstaluj smplauer, zaznacz mu kodeki. W opcjach zaznacz wszystkie formaty i będzie chodził stabilnie. Odtwarza nawet videoplayback.
Proponuję użyć dobrego skanera 9-lab, lbo comodo cleaning essentials, wpierw wyłączyć antywirusa. Użyć MBAM - przy instalacji odznaczyć wersje testową, poczekać na zaktualizowanie bazy i dać pełny skan.
Bez pluginów z wtyczką AFP, wszystko mi śmiga i poprawnie się wyświetla. Bugi też często robi cointainer dla pluginów.
A posprzątaj wsie pluginy. Odinstaluj real p, odinstaluj vlc i wszystkie paczki kodeków, które zainstalowałeś. Przeczyść system i zainstaluj smplauer, zaznacz mu kodeki. W opcjach zaznacz wszystkie formaty i będzie chodził stabilnie. Odtwarza nawet videoplayback.
Moje słowa starzeją się ze mną i prowadzą do ściany.
- Garu
- Z nami od: 31 stycznia 2014, 18:55
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:39.0) Gecko/20100101 Firefox/39.0
Działa jednak, ale dzięki. Tyle, że się przycina. A myślałam, że tak nie będzie.
Pozostałe pytania są aktualne nadal.
Szukałam tego Fast Startu tam gdzie nie trzeba, czyli we wtyczkach.
I polskie znaki same wróciły.
Pozostałe pytania są aktualne nadal.
Szukałam tego Fast Startu tam gdzie nie trzeba, czyli we wtyczkach.
I polskie znaki same wróciły.
- Martynos
Mam nowy problem. Wyskakują okienka dodatkowe, a mam włączony Adblock Plus.
- Martynos
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:38.0) Gecko/20100101 Firefox/38.0
To zmień adblock plus na ublock. Razem z dodatkiem disconnect - naprawdę dużo blokują przekierowań i szpiegostwa. Jednak, gdy wlezie malware, to blokowanie wyskakujących okien przez dodatki i w opcjach Fitefoxa, menu treść, - to nie wystarcza. Zastosuj junkware removal tool. Poczekaj, aż wyświetli się log. Sam jestem ciekawy, co pousuwa. Możesz dać link do wklej.org, gdzie wkleja się tekst logów?
Od Mozilli info:
Od Mozilli info:
Czasami reklamy są tak zaprojektowane, by wyglądały jak okna, chociaż nimi nie są. Blokowanie wyskakujących okien w Firefoksie nie zatrzyma takich reklam.
Moje słowa starzeją się ze mną i prowadzą do ściany.
- Garu
- Z nami od: 31 stycznia 2014, 18:55
Naprawiłam przy pomocy Malwarebytes Anti-Malware, ale dzięki.
- Martynos
• Strona 1 z 1