Witam!
Dziś po raz pierwszy miałem ten problem. Po kilku godzinach zauważyłem, że FF nie zapisuje stron. Po wejściu na daną stronę z googla link, który powinien być bordowy dalej był niebieski (czyli oznaczało to, że niby nie byłem na danej stronie). Po restarcie FF wszystko wróciło do normy, ale po tej sytuacji kilka pierwszych, odwiedzonych stron zapisało się jako wczorajsze i jednocześnie dzisiejsze wizyty.
Druga rzecz jaka mnie zdziwiła to brak możliwości w opcjach prywatności ustawienia ilości dni, w jakich FF archiwizuje odwiedzone strony. Przecież kiedyś była taka opcja. Nawet oficjalna strona Mozilli ma w swojej pomocy jak sobie ustawić określoną ilość dni. Ale najnowszy FF tej opcji już nie ma albo ja nie potrafię jej znaleźć. Natomiast po wyjściu z opcji prywatnych zmieniła mi się opcja w historii z Firefox: "używaj ustawień użytkownika" na "będzie pamiętał historię". I niestety nie mogę teraz tego odkręcić.
I ostatnie pytanie: w opcjach prywatności na samym dole są podpowiedzi pasku adresu. Jakie powinny być domyślne ustawienia ?
Jestem bardzo zielony w tych sprawach, więc proszę o wyrozumiałość. Pozdrawiam!
Znikająca historia i inne problemy
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
Znikająca historia i inne problemy
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:41.0) Gecko/20100101 Firefox/41.0
- Birdman
- Z nami od: 20 października 2015, 21:24
Odp: Znikająca historia i inne problemy
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.0; rv:44.0) Gecko/20100101 Firefox/44.0
- Od trzydziestu kilku wersji nie ustawia się długości historii w dniach.
- "Będzie pamiętał historię" to jest to samo, co "Używaj ustawień użytkownika". Jeżeli nic więcej się nie zmieni w tych ustawieniach użytkownika, to wróci.
- Podpowiedzi w pasku adresu opieraj na: domyślnie jest chyba wszystko.
- dexter
- Moderator
- Z nami od: 02 października 2004, 21:30
Dziękuję za odpowiedź. Ad.2 Rozumiem, że opcja "Używaj ustawień użytkownika" wróci automatycznie?
- Birdman
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.0; rv:44.0) Gecko/20100101 Firefox/44.0
Nie. Samo przestawienie na opcję "Używaj ustawień użytkownika" nic nie zmienia, więc to normalne, że przestawia się na "Będzie pamiętał historię". To jest to samo.
- dexter
- Moderator
- Z nami od: 02 października 2004, 21:30
Teraz już wszystko jasne. Jeszcze raz dziękuję z szybką i merytoryczną odpowiedź.
- Birdman
• Strona 1 z 1