MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

Wysokośc przycisków na pasku nawigacji

Tematy specyficzne dla przeglądarki Mozilla Firefox

Moderator: Pomocy?!

Wysokośc przycisków na pasku nawigacji

Postautor: beata072 » 19 grudnia 2015, 07:11

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; Win64; x64; rv:43.0) Gecko/20100101 Firefox/43.0

Po zainstalowaniu Firefox v.43 x64 (do tej pory miałam v.41 x32) zwiększyła się wysokość przycisków z ikonami na pasku nawigacji (np. ikona domku czy wyślij odnośnik) i nie wiem, jak ją zmniejszyć. Wysokość paska nawigacji mam określoną w pliku CSS na 38 px i do tej pory te przyciski się do tego dostosowywały, a teraz się rozlazły i nie wiem jak je zmniejszyć. Same ikony na tych przyciskach nie zmieniły rozmiarów (poza jedną), tylko ich obramowanie. Próbowałam za pomocą DOM inspektora sprawdzić selektory tych elementów, ale nic nie chce działać, ani ogólnie toolbarbutton, ani dla konkretnego przycisku #email-link-button. Cokolwiek nie wpiszę w CSS, to na te przyciski nie działa. Nawet jak zmniejszam wysokość paska nawigacji do 30 px i dodaję margines 8 px u dołu, to ich wysokość pozostaje niezmienna. Co ciekawe, te na pasku bocznym, dodanym przez rozszerzenie Vertical Toolbar, mogę sobie powiększać i zmniejszać bez problemu na wszystkie strony. Próbowałam także zaznaczać opcję: "Małe przyciski na pasku nawigacji" w ustawieniach dodatku Classic Theme Restorer, bez skutku :( Proszę o pomoc.
@Edycja:
W końcu udało się je zmienić za pomocą dodatku Classic Toolbar Buttons (zainstalowany już dawno temu i nie zmieniałam ustawień po zmianie wersji FF), po ustawieniu Navigation toolbar buttons - Enabled (simple) w sekcji Classic style for... Niestety teraz z tego powodu mam brzydki przycisk wstecz/do przodu. Wcześniej cały czas było ustawione na Enable + classic large button i przycisk wstecz/do przodu wyglądał dobrze, a pozostałe przyciski na pasku nawigacji były normalnej wielkości. Nie wiem dlaczego w tej wersji FF nagle się to zmieniło. Także nadal problem nie do końca rozwiązany, bo jednak chciałabym mieć poprzedni przycisk.
beata072

Z nami od: 27 lutego 2010, 04:18

Odp: Wysokośc przycisków na pasku nawigacji

Postautor: jakniejaktak » 19 grudnia 2015, 09:07

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; Win64; x64; rv:43.0) Gecko/20100101 Firefox/43.0

Wcześniej używałem Smallerview, ale od kilku wersji przeglądarki nie działa prawidłowo, dlatego mam taki css i jest git:
Kod: Zaznacz cały
@namespace url(http://www.mozilla.org/keymaster/gatekeeper/there.is.only.xul);

#nav-bar {
  height: 35px !important;
}

#navigator-toolbox .toolbarbutton-1:not(:-moz-any(#forward-button)) {
  margin-top: -5px !important;
  margin-bottom: -5px !important;
}

#TabsToolbar {
  margin-top: -2px!important;
}

Spróbuj, może Ci podpasuje.
jakniejaktak

Z nami od: 02 czerwca 2008, 20:15

Postautor: _Puma_ » 19 grudnia 2015, 10:21

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; Win64; x64; rv:44.0) Gecko/20100101 Firefox/44.0

Dzięki, teraz jest lepiej :)
_Puma_

Z nami od: 31 października 2005, 19:34

Postautor: beata072 » 19 grudnia 2015, 12:53

Niestety, u mnie nic się nie dzieje po wklejeniu tego kodu :( Jedyne na co zadziałało, to przycisk wstecz/do przodu. Pozostałe przyciski ani drgną. Tego #TabsToolbar nie wpisywałam, bo ja mam karty na dole, a bezpośrednio pod paskiem nawigacji mam pasek zakładek. Być może to jakiś dodatek blokuje. Podejrzewam, że coś nie tak jest w tym Classic Toolbar Buttons, bo to on dodaje kafelki pod ikonami. Domyślnie są gołe ikony, co wg mnie szpetnie wygląda. Najdziwniejsze jest to, że w wersji 41 wszystko było OK.

@Edycja:
Pokombinowałam z tym kodem i wreszcie się udało! :D Pomogło:
Kod: Zaznacz cały
#navigator-toolbox .toolbarbutton-1:not(:-moz-any(#forward-button)) {max-height: 48px !important;}
beata072

Z nami od: 27 lutego 2010, 04:18

Wróć do Przeglądarka Firefox