MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

Facebook w html5

Tematy specyficzne dla przeglądarki Mozilla Firefox

Moderator: Pomocy?!

Facebook w html5

Postautor: Gość » 22 grudnia 2015, 15:23

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:43.0) Gecko/20100101 Firefox/43.0

Wczoraj można było przeczytać: http://www.dobreprogramy.pl/Facebook-ro ... 69051.html
że Facebook też przeszedł wczoraj całkowicie na html5. W żadnym komentarzu nie spotkałem się z podważaniem tego, zauważonymi błędami. A co ja widzę na Windows XP? Nie oglądam często z filmików na FB, więc postanowiłem wejść na stronę programu informacyjnego, żeby łatwo znaleźć filmiki. Wchodzę na profil CNN, a tam nic nowego, wszystko we flashu jak dotychczas i to na nowych filmach, na innych profilach tak samo. Dziś postanowiłem odinstalować flash i sprawdzić czy będzie wyświetlać filmiki w html5, przy braku Flash Playera w systemie. Efekt:
Obrazek
i
Obrazek

Czyli znowu lipa. Zmiana user agenta też nic nie daje, w przeciwieństwie do YT, gdzie to działa.Wszyscy mają w html5 a użytkownicy XP znowu mają jakiś problem. Nie chodzi mi wcale o html5, bo może być też flash, tylko kolejny raz okazuje się, że jest coś wprowadzane, wszyscy powinni mieć tego obsługę, a potem sprawdzamy i widzimy że tak nie jest.
Gość

Odp: Facebook w html5

Postautor: KLAPEK » 26 grudnia 2015, 01:00

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; Linux i686; rv:42.0) Gecko/20100101 SeaMonkey/2.39a1

Prawdopodobnie dlatego, iż okres wsparcia dla XP się skończył...
Państwowa dziwka, flądra w jedwabiu i złocie. || Chcą za nią tren nieść, duszę włócząc w błocie. || Cyril Tourneur (1575-1625) ||
SeaMonkey @ GNU/Linux
KLAPEK
Moderator

Z nami od: 10 czerwca 2002, 15:05

Wróć do Przeglądarka Firefox