czy jest jakas skuteczna metoda zeby zablokowac playery video na stronach (jakichkolwiek), tak,zeby nie graly samoistnie w tle? przeciez cholery mozna dostac, taka prosta funkcja blokady autoplay video na www w operze byla juz tysiac lat temu i dzialala. A co jest w ff? --> kliki po linkach na jakiejs stronie, otwieraja sie w tle karty i na 100% ktoras z tla zadudni, a po chwili jeszcze jakas inna... Zeby nie wspomniec o youtube - samoistny start playera to jakis absurd.
Oczywiscie: wpis media.autoplay.enabled -> false np. na YT raz dziala (wowczas - srednio...),raz nie, zaś na innych www - z pewnoscia nie dziala.
czy ktos zna skuteczne rozwiazanie sprawy?
blokada autoplay video
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
blokada autoplay video
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:44.0) Gecko/20100101 Firefox/44.0
- covo
- Z nami od: 21 maja 2003, 01:02
Odp: blokada autoplay video
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; Ubuntu; Linux x86_64; rv:43.0) Gecko/20100101 Firefox/43.0
Podejrzewam że część playerów jest ciągle w flashu, wejdź w dodatki/wtyczki i tam przy flasch na liście rozwijanej wybierz pytaj o aktywację. Zablokuje co prawda autouruchamianie wszystkich "flaszek" a nie tylko filmików z tym odtwarzaczem, ale za reklamami wykorzystującymi tą technologię raczej tęsknił nie będziesz. A dla wybranych stron (np z grami) można zrobić wyjątek, i pozwalać in uruchamiać z automatu
Strzeżonego backup strzeże
- sig
- Z nami od: 22 maja 2010, 09:44
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; Win64; x64; rv:43.0) Gecko/20100101 Firefox/43.0
Ja używam dodatku Flash Control, blokuje także video w HTML5 i naprawdę bardzo rzadko się zdarzy, że coś mi się tam gdzieś samo zaczyna odtwarzać. Używam go już od dłuższego czasu i naprawdę polecam.
- beata072
- Z nami od: 27 lutego 2010, 04:18
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:44.0) Gecko/20100101 Firefox/44.0
sig pisze:w dodatki/wtyczki i tam przy flasch na liście rozwijanej wybierz pytaj o aktywację. Zablokuje co prawda autouruchamianie wszystkich "flaszek" a nie tylko filmików z tym odtwarzaczem,
to dziala tak sobie, w zasadzie b. brzydko:
1.
na www z flaszowym video tworzy malo potrzebna belke ograniczajaca pole --> http://i.imgur.com/uuc2VGA.png
a powinno to byc cos max ergonomicznego, powiedzmy: strzalka na zablokowanym ekranie, ktorej klikniecie odblokowuje film (jakos opera =,< 12.17 ma to bez klopotu...).
2.
ale nawet, nawet jesli juz w te metode wejdzie sie, to b. czesto bywa tak [u mnie], ze faktycznie - zablokuje, odblokujesz tylko na to wejscie na www, ale zaraz okazuje sie, że odblokowuje sie takze na... drugie i kolejne wejscia.
czyli metoda (u mnie) zawodna i uciazliwa.
- covo
- Z nami od: 21 maja 2003, 01:02
• Strona 1 z 1