google ma funkcje szukania "wg obrazu", czyli przesyla sie plik graficzny - i google wypluwa wszystkie dostepne w sieci jego wersje, bardzo przydatne.
Problem w tym, ze takiej mozliwosci nie mam w ff=45 (we wczesniejszych tez bylo kulawo,o tym dalej).
Otoz:
po otwarciu google.pl, ale i np. brytyjskiej wersji google.co.uk, otrzymuje cos takiego:
http://i.imgur.com/wdgwDUe.png
- i jest zero linka dla wyslania pliku graf.(powinien byc tam gdzie prawe zolte pole)
A teraz: nawet klikniecie w napis "Grafika" (lewe zolte pole) nie pomaga, bo przenosi tutaj:
http://i.imgur.com/CA6HzLr.png
- owszem, jest wyszukiwarka grafik, ale nie chodzi o szukanie grafik, lecz o przeslanie pliku graficznego/foto - zero mozliwosci (linka).
Problemem jest oczywiscie wersja otrzymywanej strony google - zawsze jest to wersja z czarnym paskiem.
Kiedys zdawalo mi sie, ze to sprawa WYLaczenia JS (tak mam), ale teraz okazuje sie, ze nie ma to z wylaczaniem JS zadnego zwiazku.
Nie ma tez zadnego zwiazku z czyszczeniem ciach.
Ja zauwazam tylko, ze: po wklepaniu w pasek adresu --> google.pl, jest b. krotko trwajacy komunikat o .... przekierowaniu (szybki, nie moge zrobic jego screena). I kieruje na www z czarnym paskiem.
Macie jakies sugestie o co chodzi w tej sprawie?
google - "szukanie wg obrazu",czyli problem czarnego paska
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
google - "szukanie wg obrazu",czyli problem czarnego paska
Przeglądarka: Opera/9.80 (Windows NT 6.1; WOW64) Presto/2.12.388 Version/12.18
- covo
- Z nami od: 21 maja 2003, 01:02
Odp: google - "szukanie wg obrazu",czyli problem czarnego pa
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Macintosh; Intel Mac OS X 10_9_3) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/34.0.1847.137 Safari/537.36
czyzby sprawa UA...? wychodzi mi na to, ze problem z jednymi UA jest, z innymi - nie ma. Mozliwe?
- covo
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; Win64; x64; rv:43.0) Gecko/20100101 Firefox/43.0
Ale po co tak cudować? Ja po prostu łapię obrazek z dysku, przeciągam i upuszczam w polu wyszukiwana na stronie wyszukiwania grafiki Google. Nigdy nie klikałam w żaden link do przesyłania, bo sposób z przeciąganiem jest prostszy i szybszy. Tak samo robię z obrazkami na stronach.
- beata072
- Z nami od: 27 lutego 2010, 04:18
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:45.0) Gecko/20100101 Firefox/45.0
beata072 pisze:łapię obrazek z dysku, przeciągam i upuszczam w polu wyszukiwana na stronie wyszukiwania grafiki Google.
i juz wiem, thx.
- covo
• Strona 1 z 1