MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

Zamulanie - Brak Odpowiedzi - Filmy YouTube

Tematy specyficzne dla przeglądarki Mozilla Firefox

Moderator: Pomocy?!

Zamulanie - Brak Odpowiedzi - Filmy YouTube

Postautor: Majcher » 09 lutego 2017, 14:58

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; rv:51.0) Gecko/20100101 Firefox/51.0

Witam, od pewnego czasu mam problemy z firefoxem. Muli , zacina sie , ulega awari normalnie badz podczas zamykania :/
Moj sprzet to:

Laptop Samsung
Windows 10 32bit
4 rdzenie 3,0 Intel
4 ramu
512 Grafika karta

Podczas wyczyszczenia przegladarki ccleanerem smiga normalnie jak zloto, a wystarczy ze uzbiera sie 350 mb pamieci podrecznej i juz zaczyna wariowac, nie reaguje na klikniecia, kolko sie kreci bez odpowiedzi lub czasem ulega awari,przewaznie po ogladaniu youtube takie cyrki sie dzieja. Zawsze tak sie dzieje jak uzbiera sie te 350 mb pamieci podrecznej. Ogladajac filmy na yt to mozna powiedziec ze chwila i juz cyrk gotowy. Nie da sie normalnie korzystac z firefoxa, a dodam ze jedyna wtyczka jaka mam to AddBlocker standardowy ,normalny. Na nic zmiany profili,na nic odswiezenia, wylaczenie przyspieszenia sprzetowego bo co raz to problem jest caly czas. Z firefoxa korzystam odkad zaczalem korzystac z internetu i nie wyobrazam sobie przejscia na google a przyznam ze problem stal sie naprawde uciazliwy. Owszem mam kilka zakladek podpietych ale zawsze mialem i nigdy nie bylo z tym problemow.

Mozna prosic o jakies porady? Jesli problem nie ustapi no to przenosze sie na opere bo juz mnie to zaczyna wkurwiac.

Ps. Komputer jest czysty od wszelakich wirusow, bezpieczenstwo stawiam na pierwszym miejscu.
Majcher

Odp: Zamulanie - Brak Odpowiedzi - Filmy YouTube

Postautor: dexter » 09 lutego 2017, 15:16

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; Win64; x64; rv:54.0) Gecko/20100101 Firefox/54.0

Wpisz w pasku adresu about:crashes i podaj tu linki do zgłoszeń awarii.
dexter
Moderator

Z nami od: 02 października 2004, 21:30

Postautor: Majcher » 09 lutego 2017, 17:41

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; rv:51.0) Gecko/20100101 Firefox/51.0

Liste mam pusta bo po ostatnim odswiezeniu i zmianie profilu nie mam tam po prostu nic, a druga sprawa ze zglaszalem przez 6 miechow jakos ale po prostu to kompletnie nic nie dawalo i sobie odpuscilem zglaszanie juz od pewnego czasu. Bo ile razy mozna zglaszac bez jakiego kolwiek rezultatu?
Majcher

Postautor: Garu » 09 lutego 2017, 21:15

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:52.0) Gecko/20100101 Firefox/52.0

A filmy Yt masz wymuszone odtwarzanie we flashu? Masz włączoną akcelerację sprzętową w FF?
pierwsze, to ustawić na html5. Drugie, to odznacz korzystanie z sprzętowego przyspieszenia.
Trzecie, to możesz ustawić, żeby Firefox zrzucał cache. U mnie jest ustawione 50MB na pamięć podręczną, oglądam YT w hd i nie mam problemów. Wyłączyłem multiprocesowość, bo dublował obciążenie.
Czwarte, to może być wina nawet adblocka plus, bo dodatkowo generuje obciążenia. Tylko ublock origin i kilka podstawowych list filtrów.
Mam kupę rozszerzeń i w tej chwili FF bierze 247MB pamięci, na dysku od godziny napchał 24MB pamięci podręcznej, a pamięci offline 0. Tak ustawiłem i leciutki ten Firefox 52.0.3, aż zdziwko bierze.
Moje słowa starzeją się ze mną i prowadzą do ściany.
Garu

Z nami od: 31 stycznia 2014, 18:55

Postautor: Majcher » 10 lutego 2017, 00:37

Dziekuje za rade. No wlasnie wczoraj patrzalem na html5 i bylo to samo. Wywalilem tego adblocka standardowego i dalem z origina i zobaczymy. Akceleracja byla wylaczona bo przeciez ta opcja jest wielka pomylka w FF.
Majcher

Postautor: dexter » 10 lutego 2017, 11:53

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; Win64; x64; rv:54.0) Gecko/20100101 Firefox/54.0

Wklej tu jeszcze about:support, może coś tam wykaże. Akurat w tej wersji (51) nie widzę nic, co mogłoby ci zaszkodzić, wręcz przeciwnie.

Jednak multiprocesorowość na 4 rdzeniach dużo daje, więc powinna być włączona. Jeżeli muli, dochodząc do 350 MB cache'u, to coś nie tak z wymianą, może warto mu podnieść do 1GB.
dexter
Moderator

Z nami od: 02 października 2004, 21:30

Postautor: Garu » 10 lutego 2017, 13:15

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:52.0) Gecko/20100101 Firefox/52.0

To Takie robienie krowy z Firefoxa.
W tej chwili pamięci podręcznej na dysku jest 23MB, a filmy lekko idą na html5:
https://s28.postimg.org/5fq6ibdh9/ascreen265.png
Moje słowa starzeją się ze mną i prowadzą do ściany.
Garu

Z nami od: 31 stycznia 2014, 18:55

Postautor: nowy » 10 lutego 2017, 20:46

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:45.0) Gecko/20100101 Firefox/45.0

To chyba Twój ulubiony serial Garu, bo zawsze pokazujesz te same zrzuty. A akurat to nie jest dobry przykład, bo film ma tylko rozdzielczość maksymalną 360p, a brak tu dash, który w locie spowalnia i obciąża procesor. Więc owszem, u mnie ten film też idzie, nawet się trochę buforuje na zapas, ale większość filmów z YT na szybkości internetu 50 megabit i wczytuje słabo, a procek jednordzeniowy mam przeważnie około 100 procent.
nowy

Postautor: Majcher » 10 lutego 2017, 23:31

Dzieki wam kochani za porady. Podzialalo u mnie uBlockOrigin + Flash Control. Jednak wychodzi na to ze ten standardowy adblocker + ghostery to gowno i nic wiecej. Nie mam wiecej scinek glosowych na YT oraz brak odpowiedzi z krecacym koleczkiem rowniez juz mnie nie trapi, a i dodatkowo zwiekszylem deczko pamiec podreczna do 1gb. No ale dziwna sprawa ze to tak mulilo bo od zawsze korzystalem z tych blockerow i nigdy nie bylo problemow z firefoxem, no ale jednak fakt jest faktem ze od pewnego czasu mialem z tym cyrki. A jak tu nie korzystac z blokerow jak wchodzac na sam onet to ghostery blokowal okolo 40 pozycji gownianych reklam. Niech sie moze komisja europejska przyjrzy temu jak sa traktowani klienci spamem + toolbarami w pakiecie z tych slabych reklam, bo nie wiem jak u was ale bez blockera nie idzie korzystac z przegladarki internetowej.

Umarl król(AddBlocker + Ghostery), niech zyje król(uBlock Origin) jak to sie mowi :) Jeszcze raz dziekuje za pomoc bo nie wyobrazam sobie abym musial sie przenosic na opery lub co gorsza chrome ;]
Majcher

Wróć do Przeglądarka Firefox