MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

Jaki ustawić nawigację kursorami po wynikach google?

Tematy specyficzne dla przeglądarki Mozilla Firefox

Moderator: Pomocy?!

Jaki ustawić nawigację kursorami po wynikach google?

Postautor: adamul » 12 kwietnia 2017, 10:33

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; Ubuntu; Linux x86_64; rv:52.0) Gecko/20100101 Firefox/52.0

Szanowni,
Niech ktoś mądry mi powie, jaki parametr odpowiada za to, żeby po wpisaniu w pasku adresu jakiegoś tekstu i naciśnięciu enter można było za pomocą strzałki w dół przesuwać się po wynikach google???
Mam dwa kompy, na obu postawiłem nowy system (Ubuntu 16.04), mam dwa firefoxy na nich świeżo zainstalowane. W jednym, w którym nie ma dodatków żadnych mogę zrobić tak, że strzałka w dół nie przewija mi strony, ale przechodzi do wyników google. To dla mnie bardzo użyteczne, że wpiszę tekst, nacisnę enter, potem na przykład dwa razy strzałkę w dół i enter i przechodzę do drugiego wyniku wyszukania. I chciałbym żeby tak było na drugim kompie. W tym drugim firefoxie zainstalowałem dodatki: adblock i fastest search i opcja mi bezpowrotnie zniknęła... Jak dodatki wyłączę czy usunę to i tak po naciśnięciu strzałki w dół strona się przewija a nie przeskakuje między wynikami.
Może jest jakaś opcja chociaż porównania ustawień? Da się zrobić eksport z obu przeglądarek i porównać tekstowo czy coś? Ta opcja jest mi bardzo na rękę, nie lubię bardzo używać myszy przy przeglądaniu neta...
Będę bardzo wdzięczny za pomoc i sugestie.
Pozdrawiam,
Adam
adamul

Z nami od: 22 grudnia 2016, 11:40

Odp: Jaki ustawić nawigację kursorami po wynikach google?

Postautor: dexter » 12 kwietnia 2017, 11:23

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; Win64; x64; rv:55.0) Gecko/20100101 Firefox/55.0

To raczej w ustawieniach google trzeba szukać.
dexter
Moderator

Z nami od: 02 października 2004, 21:30

Odp: Jaki ustawić nawigację kursorami po wynikach google?

Postautor: adamul » 12 kwietnia 2017, 12:14

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; Ubuntu; Linux x86_64; rv:52.0) Gecko/20100101 Firefox/52.0

Zainspirowałeś mnie - do tej pory myślałem, że to kwestia tylko i wyłącznie przeglądarki i dodatków. Okazuje się, że jak usunę cookies google to mam to co chcę. Czy u kogoś też tak jest? Jak się chociaż raz zaloguję w swoim firefoxie na konto google to mi się strona kursorami przewija, a po wyczyszczeniu ciasteczek kursorem przeskakuje się między wynikami.
A może ktoś wie które ciastko odpowiada za to? I jak zautomatyzować jego kasowanie?
adamul

Z nami od: 22 grudnia 2016, 11:40

Wróć do Przeglądarka Firefox