MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

Jak dodać Netflix i Spotify do paska wyszukiwania

Tematy specyficzne dla przeglądarki Mozilla Firefox

Moderator: Pomocy?!

Jak dodać Netflix i Spotify do paska wyszukiwania

Postautor: Kacper949 » 25 sierpnia 2018, 09:46

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.3; Win64; x64; rv:61.0) Gecko/20100101 Firefox/61.0

Jak dodać wyszukiwarkę z Netflixa i Spotify do paska wyszukiwania? Chodzi mi o to, że gdy wpiszę słowo klucz 'n' i po nim jakąś frazę to wyszuka ją od razu na netflixie.
Mam w ten sposób dodane wyszukiwarki z innych stron jak np allegro, facebook czy youtube jednak w w tym przypadku nie da się ich dodać z menu kontekstowego.
Jedyne co to udało mi się je dodać ze sklepu z dodatkami i nawet pojawiły się na liście wyszukiwarek ale nie wiem co dalej, jak z nich korzystać, jak przypisać słowo klucz... https://imgur.com/8BSKRgE
Kacper949

Z nami od: 25 sierpnia 2018, 09:33

Odp: Jak dodać Netflix i Spotify do paska wyszukiwania

Postautor: krystian3w » 26 sierpnia 2018, 13:36

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; rv:61.0) Gecko/20100101 Firefox/61.0

Słowo kluczowe jak widzę działa tylko z paskiem adresu...

Tak to by trzeba z pola wyszukiwarki klikać w odpowiednią wyszukiwarkę.

Słowo kluczowe możesz dodać podwójnym kliknięciem w drugiej kolumnie dla Netflix.com i Spotify.
Moz://a w innych językach pisze:
___________ ¡Moz://a zorro de fuego! ___________ Moz://a raposa de fogo!
krystian3w

Z nami od: 01 grudnia 2017, 15:27

Odp: Jak dodać Netflix i Spotify do paska wyszukiwania

Postautor: Judykator » 02 września 2018, 13:35

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; Win64; x64; rv:61.0) Gecko/20100101 Firefox/61.0

To menu kontekstowego rozszerzenie ContextSearch web-ext (zaznaczasz wyraz i potem można go wyszukać)

A poza tym wyszukiwarki do można dodać (ale chyba nie z każdej strony) poprzez klikniecie w pole wyszukiwania na stronie www i na pasku adresu pojawia się wtedy taki zielony plusik który trzeba kliknąć (a potem to już ustawić słowo kluczowe tylko).
np tu:
https://eu4.paradoxwikis.com/Europa_Universalis_4_Wiki
jak wchodzę na stronę to ma ten zielony plusik (add custom serach)

Edit:
teraz dopatrzyłem się że tym rozszerzeniem które wskazałem można dodać prawie każdą wyszukiwarkę i obsługiwać ją z poziomu adresu
Judykator

Z nami od: 09 lipca 2007, 11:48

Wróć do Przeglądarka Firefox