MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

Firebird wyglądający jak program z KDE

Tematy specyficzne dla przeglądarki Mozilla Firefox

Moderator: Pomocy?!

Firebird wyglądający jak program z KDE

Postautor: DobryDuszek » 04 lutego 2004, 13:31

Przeglądarka: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 5.5; Windows 95)

Mam taki problem:
nie wiem, co zbrobić, by Firebird pod Linuxem wyglądał jak zwyczajna aplikacja z KDE. Dla Mozilli jest dostępna odpowiednia skórka (na stronie www.kde-look.org w wyszukiwarce wpisujemy 'Mozilla'), która imituje styl Keramik. Do Firebirda mamy skórkę Crystal, ale ona zawiera tylko odpowiednie ikonki. A program nadal wygląda jak z GNOME.

Czytałem, że można odpowiednio przerobić bibliotekę GNOME (chyba GTK2), że programy korzystające z niej przyjmują styl KDE. Ściągnąłem nawet odpowiedni pakiet (Geramik), ale instrukcja jest po angielsku. Nie znam dobrze tego języka i jak zacząłem się nią bawić, to nie wyszło.

Czy ktoś ma może odpowiedną skórę do FB, albo mógłby mi pomóc przekonfigurować Gnome??

Za pomoc z góry dziękuję.
DobryDuszek

Postautor: marcoos » 04 lutego 2004, 15:02

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; en-US; rv:1.7a) Gecko/20040129 Firebird/0.8.0+ (marcoos)

Zainstaluj sobie dla Gnome (Gnome2 jeśli to Mozilla/GTK2+XFT) taką skórkę, jaką masz w KDE (o ile jest na obie). Sprawdź http://art.gnome.org/ - tam jest tego mnóstwo.

Albo wywal to cale KDE w diabły i używaj porządnego środowiska. :D
marcoos
Moderator

Z nami od: 12 października 2002, 10:25

Postautor: Gand » 04 lutego 2004, 15:18

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.6) Gecko/20040114 Firebird/0.7+

marcoos... Bez chamskich trolli bardzo prosze. Bo bede musial krzyknac cos o tym Twoim gnomie...
Gand

Postautor: DobryDuszek » 04 lutego 2004, 15:20

Przeglądarka: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 5.5; Windows 95)

marcoos pisze:Zainstaluj sobie dla Gnome (Gnome2 jeśli to Mozilla/GTK2+XFT) taką skórkę, jaką masz w KDE (o ile jest na obie). Sprawdź http://art.gnome.org/ - tam jest tego mnóstwo.

Albo wywal to cale KDE w diabły i używaj porządnego środowiska. :D

Nie bądź taki nietolerancyjny, ja wolę KDE
DobryDuszek

Re: Firebird wyglądający jak program z KDE

Postautor: irekc » 04 lutego 2004, 15:36

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.6) Gecko/20040113

DobryDuszek pisze:Mam taki problem:
nie wiem, co zbrobić, by Firebird pod Linuxem wyglądał jak zwyczajna aplikacja z KDE.

Czy ktoś ma może odpowiedną skórę do FB, albo mógłby mi pomóc przekonfigurować Gnome??

Za pomoc z góry dziękuję.

Spróbuj tego: http://kde-look.org/content/show.php?content=6954

pozdrowienia
irekc

Z nami od: 12 lipca 2002, 12:41

Re: Firebird wyglądający jak program z KDE

Postautor: DobryDuszek » 05 lutego 2004, 16:02

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; pl-PL; rv:1.6) Gecko/20040113

Dzięki za pomoc, ale ja mam już ten plik i nie mogę go zainstalować, gdyż nie bardzo rozumiem instrukcji

Prosiłem o pomoc po polsku

aha: podam konfigurację mojego Linuxa:

Mandrake 9.2, KDE 3.1.4, Mozilla 1.6, Mozilla Firebird 0.7 (polskie wersje tych dwóch ostatnich z mozillapl.org)
DobryDuszek

Postautor: sir_skiner » 07 lutego 2004, 14:20

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; en-US; rv:1.5) Gecko/20040102 Firebird/0.7

to skompiluj FB pod qt :D chyba mozna
i zgadzam sie z przedmowca, ale polecam naprawde coc dobrego, ale gnome tez jest ok
sir_skiner

Postautor: marcoos_ » 07 lutego 2004, 15:47

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Macintosh; U; PPC Mac OS X Mach-O; en-US; rv:1.5) Gecko/20031026 Firebird/0.7

sir_skiner pisze:to skompiluj FB pod qt :D chyba mozna

Projekt Mozilla/QT OIDP nie rozwija się zbyt prężnie, wątpię więc, czy udałoby się skompilować Firebirda pod tą bibliotekę, o używalności takiego builda nie mówiąc.

Tak jak wspomniałem - trzeba dla Gnome i KDE zainstalować sobie tę samą skórkę (Bluecurve, Galaxy, Keramik/Geramik itp.) i problemu nie będzie.
marcoos_

Wróć do Przeglądarka Firefox