Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:68.0) Gecko/20100101 Goanna/4.8 Firefox/68.0 Mypal/29.2.1
Może trochę nie na temat, ale tylko trochę.
Ja znów o przeglądarce 360 Chrome Browser. Dziś zauważyłem poważny problem z nią: tuż po załadowaniu się wszystkich dodatków, w tym dwóch najważniejszych dla mnie (uBlock i AdGuard), wyłączają się wszystkie z komunikatem w prawym dolnym rogu, że uległy zawieszeniu się i można je załadować ponownie, tylko że po ponownym ich włączeniu, przez minutę działają, owszem, zanim się w pełni nie załadują i wtedy nawet blokują reklamy poprawnie, ale po tym czasie znów się wyłączają! Pomocy!
Jedyna, diagnoza, do jakiej doszedłem to fakt, że to AdGuard 4.3.13 jest jedynym winowajcą, ponieważ, gdy spróbowałem włączyć wszystkie inne dodatki, ale bez niego, to działają cały czas sprawnie. A po włączeniu AdGuard, wywala mi on wszystkie inne! Może i bym się zadowolił uBlockiem, bo on fajnie i skutecznie blokuje reklamy, ale niestety nie radzi sobie dobrze z pazernym gigantem WP i tak na stronach O2 czy WP część reklam przenika. Natomiast AdGuard blokuje je totalnie.
Macie jakieś pomysły? Najgorzej, że nigdzie po angielsku nawet nie mogę znaleźć jakiegoś forum dyskusyjnego o tej dziwnej, chińskiej przeglądarce. O jej aktualizacji też można zapomnieć. Proszę o tak niewiele - by działała blokada reklam skutecznie. Chyba, że do uBlocka można dodać jakieś filtry, które skutecznie blokują całe ścierwo od Wirtualnej Polski, a nie tylko część.
Przed chwilą zrobiłem mały eksperyment: usunąłem AdGuard 4.3.13, który miałem załadowany ze strony dodatków automatycznie i zainstalowałem AdGuard wersja 4.2.209, który miałem w pliku na dysku i, co dziwne, ten działa poprawnie, blokuje też reklamy, ale... kiedyś ten z dysku wyłączał mi się albo po nieco dłuższym używaniu przeglądarki lub jej resecie. Coś ten AdGuard się żre z tą chińszczyzną. Fatalnie też, że już nie można automatycznie ze strony chromowych rozszerzeń zainstalować praktycznie niczego tu, bo woła o aktualizację
. Proszę o mądre porady, bo nie wiem jak długo podziała ten AdGuard - starsza wersja.
No dobra udało mi się przynajmniej znaleźć bardzo aktualne filtry do uBlocka zabijające reklamy w O2 i WP, choć troszkę z opóźnieniem, gorzej niż AdGuard, który jest najlepszym blokerem, dlatego mój problem pozostaje otwarty: co z tymi dodatkami do chińskiej przeglądarki, czemu już nie działa dodawanie nowych, a najnowszy AdGuard się totalnie zawiesza?