Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/120.0.0.0 Safari/537.36
Nigdy wcześniej nie używałam synchronizacji w przeglądarce. Przenosząc się ze starego lapka i Win 7 na nowy z Win 11 po raz pierwszy włączyłam synchronizację dla Firefox, bo te przenosiny ręczne były problematyczne i niby wszystko ładnie się przeniosło na nowy lapek, za wyjątkiem otwartych kart, ale dziś po uruchomieniu zauważyłam brak motywu i paska zakładek. Pasek zakładek był wyłączony (musiał wyłączyć się samoczynnie), więc go włączyłam. Jestem zalogowana na obu laptopach. Kliknęłam w synchronizację i teraz znikł motyw także ze starego lapka, a na nowym nie mam kart, które są otwarte na starym, mimo że są zaznaczone w opcjach synchronizacji. Jak u licha ta synchronizacja działa i co zrobić, aby się synchronizowało tylko w jedną stronę, tzn. z tego starego na nowy, oraz żeby te karty też się pojawiły na nowym lapku?
W dodatku wydaje mi się, że po pierwszym zsynchronizowaniu wyłączyłam synchronizację, a wyglądało, jakby była włączona. Nic z tego nie rozumiem
Czy jeśli wyłączę synchronizację, to istnieje ryzyko, że włączy się samoczynnie np. przy jakiejś aktualizacji? Nie chcę z niej korzystać, to była tylko jednorazowa akcja ze względu na przenosiny