Firefox contra Firebird
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
Firefox contra Firebird
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; PL; rv:1.6) Gecko/20040113
Witam! Po istalacji Firefox nie otwiera się,ale gorszy problem to to, że skasował Firebirda. Przy próbie otwarcia ukazuje się komunikat: Error launching browser window:no XBL binding for browser. Przedtem Firebird działał prawidłowo,dodam że odinstalowywałem i na nowo próbowałm zainstalować Firebirda. Proszę o pomoc, nie jestem znawcą,a Firebird mi pasował. Dzięki. 
- lebog
- Z nami od: 12 lutego 2004, 21:17
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; PL; rv:1.5) Gecko/20031007 Firebird/0.7
Firefox to kolejna wersja tego samego programu co Firebird.
Zawsze gdy instalujesz nową wersję musisz odinstalować starą.
Spróbuj odinstalować tego niedziałającego Firefoxa i zainstaluj od nowa na nowym profilu.
Zawsze gdy instalujesz nową wersję musisz odinstalować starą.
Spróbuj odinstalować tego niedziałającego Firefoxa i zainstaluj od nowa na nowym profilu.
- Ludwik
- Moderator
- Z nami od: 10 marca 2003, 10:05
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; PL; rv:1.6) Gecko/20040206 Firefox/0.8
Mi to po pierwsze wygląda na to że masz stare TBE (do wersji z 8 lutego) zainstalowane w profilu , rozwiązaniem jest zmiana ręcznie w profilu/chrome/chrome.rdf wpisu "tabextensionsWidgets" na "tabextensionsBindings".
A jezeli to nie problem z Tabbrowser Extensions , to i tak chyba ładniejszym rozwizaniem jest skorzystanie z Mozilla Backup zachowanie profilu w Firebirdzie , a później przywrócenie profilu Firefoxie . Mozilla Backup ma wspaniałą umiejętność czyszczenia i optymalizacji profilu tak że wychodzi póżniej zgodny. To samo tyczy się przejścia z polskiej wersji na angielską co tez niektórym wywala przeglądarkę (z powodów wpisów w chrome.rdf tak na prawdę)
A jezeli to nie problem z Tabbrowser Extensions , to i tak chyba ładniejszym rozwizaniem jest skorzystanie z Mozilla Backup zachowanie profilu w Firebirdzie , a później przywrócenie profilu Firefoxie . Mozilla Backup ma wspaniałą umiejętność czyszczenia i optymalizacji profilu tak że wychodzi póżniej zgodny. To samo tyczy się przejścia z polskiej wersji na angielską co tez niektórym wywala przeglądarkę (z powodów wpisów w chrome.rdf tak na prawdę)
- lenrock
- Moderator
- Z nami od: 09 grudnia 2002, 19:33
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; PL; rv:1.6) Gecko/20040206 Firefox/0.8
Po skasowaniu zarówno samych programów (firefox i firebird) jak i ich profilu czyli c:\documents and setting\nazwa_użytkownika\Aplication data\phoenix i zainsatlowaniu któregoś fire* powinno juz wszytsko działać.
- lenrock
- Moderator
- Z nami od: 09 grudnia 2002, 19:33
• Strona 1 z 1