MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

eksport gestów z mozilli do firebird'a

Tematy specyficzne dla przeglądarki Mozilla Firefox

Moderator: Pomocy?!

eksport gestów z mozilli do firebird'a

Postautor: silence » 25 lutego 2004, 13:43

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Win98; PL; rv:1.5) Gecko/20031007 Firebird/0.7

Dotychczas używałem mozilli i tam miałem zapisane wszystkie gesty. Od dzisiaj przerzuciłem się na firebird'a i chciałbym wszyskie gesty z mozilli eksportować do firebird'a.
Który plik muszę przekopiować lub ew. co zrobić?
silence

Postautor: Yano » 25 lutego 2004, 15:54

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows;U;pl-PL) Netscape 7

Przede wszystkim musisz zainstalować sobie obsługę gestów. Odpowiedni dodatek znajdziesz na http://optimoz.mozdev.org/gestures/installation.html (po angielsku). Możesz też spróbować wyciągnąć Mozgest z MozilliPL, ale nie mam pewności czy to będzie działać z Firefoksem (raczej nie powinno).

Po instalacji powinieneś już mieć skonfigurowane gesty. Chyba że zmieniałeś je na swoje lub dodawałeś nowe. Wtedy poszukaj w katalogu swojego profilu (c:\windows\dane aplikacji\mozilla\profiles\[nazwa profilu]\[losowe znaki].slt\) pliku mousegestures.rdf i przekopiuj go do nowego profilu utworzonego pod Firefoksem.

Oczywiście wszystkie operacje w katalogu profilu powinno się wykonywać przy wyłączonym programie. Inaczej Firefoks może nadpisać to co tam ręcznie wgraliśmy. O zrobieniu kopii bezpieczeństwa profilu już nie wspominam, bo to chyba oczywiste.

PS: Ścieżki piszę z pamięci, więc mogą się trochę różnić.
Yano

Z nami od: 17 grudnia 2002, 10:32

Wróć do Przeglądarka Firefox