Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.6) Gecko/20040210 Firefox/0.8
Zrobilem probe na Fx 0.8
- skaner.mks.com.pl
- zainstalowalo plugin
- zawiesolo Fx'a
- killnalem proces
- odpalilem fx'a
- skaner....
- wtyczka wykonala niedozwolona operacje ...
teraz ide pociagnac te oryginalna ... pisze juz teraz zeby inni nie musieli ryzykowac
****** Ciąg dalszy:
Na stronie pluhina sa dwie wersje ... jedna do Mozilla 1.6 a druga do Mozilla 1,5 i FB 0.7 ... pobralem (Firefoxem!!!) te dla MOzilla 1.6
po instalacji Fx sie przekrecil bledem krytycznym
zamknalem, otwarlem, skaner.mks... pobralem dodatkowe skladniki skaner dziala! potrzebna bylaby mi jeszce lista stron an ktorych Mozi wzbogacona o plugin robila wywrotki ...
****** Ostatni Ciąg dalszy:
Zainstralowalem wersje dla Mozilla 1.5 i FB 0.7 ... instalacje przebiegla bez bledu (To ta sama wtyczka ktora jest ladowana podczas polaczenia ze skaner.mks....) jednak skaner.mks... nie dziala wyswietlajac znany blad.
Skasowalem wszytsko i jeszce raz pobralem wtyczke ze skaner.mks....
Tym razem rowniez zainstalowalo si ebez bledu, ale po instalacji komunikat o koniecznosci zrestartowania przegladarki mial wykrzaczone polskie literki... przyu czym tego samego nie zaobserwowalem pobierajac ten sam plugin ze strony autora ... dziwne. skaner.mks... oczywiscie nie dzialal
WNIOSKI!
Najnowsza wersja pluginu do activex dostepna na stronie autora oznaczona jako wersja dla Mozilla 1.6 instraluje sie na Fx 0.8 z duzym bledem jednak pozniej dziala.
Wersje poprzednie instaluja sie pod tym samym FX 0.8 bez problemu za to nie dzialaja
Potrzeba zrobic jeszcze co najmniej takie testy
1. Najnowsza wtyczka ze strony autora i Mozilla 1.6
2. Najnowsza wtyczka i Mozilla 1.5
3. Najnowsza wtyczka i Firebird 0.7
4. Najnowsza wtyczka i FirebirdPL 0.7
nawet jesli instalacja bedzie powodowala big crash, ale jednak pozniej wszystko bedzie dzialalo IMO warto zwrocic uwage MKS'om ze nbowsza wtyczka dziala znacznie lepiej. Ewentualnie dac znac autorowi wtyczki o problemach przy instalacji tejze na przegladarkach ktroe sie przekreca.
To tyle ... dopisze cos jeszce tylko pod warunkiem, ze kolejny eksperyment z instalacja raqz jeszce wtyczki dla MOzilla 1.6 pod Fx 0.8 tym razem przejdzie bez bledu.
NO TO DOPISUJE ... druga proba z najnowsza wtyczka bez pudla!!!
BTW ... czy ja sie myle, czy zeby posprzatac po tym wszytskim wystarczy:
- skasowac folder firefox (mam fx z ZIP'a)
- skasowac profil
- skasowac folder program files/Skaneronline/
???
Fx'a traktuje eksperymentalnie wiec kasowanie profilu nie jest dla mnie zadnym problemem a trwa krocej niz edycja jakiegokolwiek pliku

Testowac pod SeaMonkey nie bede bo tej eksperymentalnie nie traktuje