firefox i brak adresu w pasku adresu
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
firefox i brak adresu w pasku adresu
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.6) Gecko/20040206 Firefox/0.8
Czasami zdaża mi się tak, że podczas otwiarania jakiegoś linka w nowym oknie/panelu strona nie załaduje się. Przyczyny mogą być różne, a to siadło mi połaczenie, a to adres jest częściowo błędny a zresztą - przyczyn może być wiele.
Niestety - w takim przypadku - w pasku adresu nie pojawia się ten kliknięty adres. Nie ma więc możliwości naciśnięcia odswież, nie można wyedytowac adresu itp. Wtedy muszę wracaś do poprzedniej strony, kopiować adres odnośnika, i wklejać go ręcznie.
Czy możliwe jest zmodyfikowanie jakiegś ustawienia, by od razu widzieć adres ładowanej strony?
Niestety - w takim przypadku - w pasku adresu nie pojawia się ten kliknięty adres. Nie ma więc możliwości naciśnięcia odswież, nie można wyedytowac adresu itp. Wtedy muszę wracaś do poprzedniej strony, kopiować adres odnośnika, i wklejać go ręcznie.
Czy możliwe jest zmodyfikowanie jakiegś ustawienia, by od razu widzieć adres ładowanej strony?
www.php.pl <- tu jestem (jak nie ma mnie gdzieś indziej
)
- deyv
- Z nami od: 16 sierpnia 2003, 14:36
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.6) Gecko/20040206 Firefox/0.8
Podobną funkcjonalność można otrzymać stosując:
1. Dodatek Show Failed URL 0.1.1 ze strony: http://www.pikey.me.uk/mozilla/?extension=sfu
2. Oraz odpowiedni wpis w about:config, prefs.js lub user.js
browser.xul.error_pages.enabled ustawiony na true
To zdecydowanie nie to samo i nie wiem czy o to do końca chodzi, ale u mnie całkiem dobrze się sprawdza... polecam
1. Dodatek Show Failed URL 0.1.1 ze strony: http://www.pikey.me.uk/mozilla/?extension=sfu
2. Oraz odpowiedni wpis w about:config, prefs.js lub user.js
To zdecydowanie nie to samo i nie wiem czy o to do końca chodzi, ale u mnie całkiem dobrze się sprawdza... polecam
Mozilla - Rethink your priorities...
- Burcu
- Z nami od: 01 sierpnia 2002, 21:01
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; pl-PL; rv:1.6) Gecko/20040113
Burcu pisze:2. Oraz odpowiedni wpis w about:config, prefs.js lub user.js
Zdecydowanie polecam to rozwiązanie. Usuwa ono to denerwujące okienko, które informuje o tym, że strona się nie załadowała, a zamiast tego wyświetla stronę z opisem błędu (jak w IE).
Pamiętaj obywatelu: WTYCZKI TO NIE TO SAMO, CO ROZSZERZENIA!
WinXP SP2
WinXP SP2
- Olhado/256
- Moderator
- Z nami od: 26 września 2002, 09:47
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.6) Gecko/20040113 MultiZilla/1.6.2.0c
chciałem sobie akurat włączyć opcję browser.xul.error_pages.enabled , ale z głupoty dałem, że to string, a nie boolean, i za nic Mozilla nie pozwala mi tego teraz zmienić, przez co nie jestem w stanie włączyć tej opcji
Wiecie może jakby to można zmienić?
- Adrianer
- Moderator
- Z nami od: 15 maja 2002, 17:37
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.6) Gecko/20040206 Firefox/0.8
Adrianer pisze:chciałem sobie akurat włączyć opcję browser.xul.error_pages.enabled , ale z głupoty dałem, że to string, a nie boolean, i za nic Mozilla nie pozwala mi tego teraz zmienić, przez co nie jestem w stanie włączyć tej opcji![]()
A próbowałeś bezpośrednio przed edycję pliku prefs.js w profilu Firefoxa? Wpis powinien tak wyglądać:
- Kod: Zaznacz cały
user_pref("browser.xul.error_pages.enabled", true);
Poszukaj go tam i popraw, ewentualnie skasuj ten ciąg i spróbuj ustawić wartość od nowa (w pliku lub poprzez about:config). Oczywiście na pliku działaj przy wyłączonym FF.
Update: Teraz zauważyłem, że masz Mozilla Suite. Jak edytujesz bezpośrednio w pliku to wyłącz także szybki start jeśli go używasz.
Mozilla - Rethink your priorities...
- Burcu
- Z nami od: 01 sierpnia 2002, 21:01
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.6) Gecko/20040206 Firefox/0.8
Dodatek Show Failed URL 0.1.1 ze strony: http://www.pikey.me.uk/mozilla/?extension=sfu sprwadza się chyba jednak lepiej.
www.php.pl <- tu jestem (jak nie ma mnie gdzieś indziej
)
- deyv
- Z nami od: 16 sierpnia 2003, 14:36
• Strona 1 z 1