Jak odpale serwer z adresu ftp:// to otwiera sie strona ftp w FF ale nic nie mozna z niej pobrac ani wysłać tak jak to jest mozliwe w IE. Jest jakies rozszerzenie które to zmienia i dzieki któremu FF może pracowac jako przegladarka FTP?
FF a FTP
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
FF a FTP
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7) Gecko/20040707 Firefox/0.9.2
Cześć,
Jak odpale serwer z adresu ftp:// to otwiera sie strona ftp w FF ale nic nie mozna z niej pobrac ani wysłać tak jak to jest mozliwe w IE. Jest jakies rozszerzenie które to zmienia i dzieki któremu FF może pracowac jako przegladarka FTP?
- Babinicz
Re: FF a FTP
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7) Gecko/20040616
Babinicz pisze:Jak odpale serwer z adresu ftp:// to otwiera sie strona ftp w FF ale nic nie mozna z niej pobrac ani wysłać
Mozna pobrac ale nie wyslac.
Babinicz pisze:Jtak jak to jest mozliwe w IE.
W IE to jest nie mozliwe (jesli chodzi o wysylanie) wysyla sie w Eksplorator Windows a nie w IE.
Babinicz pisze:Jest jakies rozszerzenie które to zmienia i dzieki któremu FF może pracowac jako przegladarka FTP?
Nie ma takiego rozszezenia bo FF jest przegladarka FTP.
Wlasnie slusznie uzywasz slowa przegladarka a nie klient FTP. Przegladarka jak sama nazwa wskazuje przeglada a nie wysyla.
A to jaki przykladzik ftp://ftp.mozilla.org/pub/mozilla.org/
- Domel
- Z nami od: 14 kwietnia 2002, 19:10
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; pl-PL; rv:1.7.2) Gecko/20040803
Mozilla to przegladarka (klient WWW) a nie klient FTP, wiec uzyj programu zgodnie z jego funkcja i poszukaj klienta FTP i badz laskaw jeszcze raz i ze zrozumieniem przeczytac odpowiedz Domela
- piotrek84
- Z nami od: 11 września 2003, 18:48
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7) Gecko/20040626 Firefox/0.9.1
A ja mam troszke inny problem z ftp... Mam w domu siec i na jednym z kompow mam serwer FTP, z ktorym bez problemow sie polacze i pobiore pliki uzywajac klienta ftp lub IE, ale Firefox (0.9.2) mowi mi: "425 Can't open data connection".
Ktos wie co jest grane?
Ktos wie co jest grane?
- Jagiello
- Z nami od: 08 lutego 2004, 00:26
• Strona 1 z 1