MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

Firefox - download menager - problem

Tematy specyficzne dla przeglądarki Mozilla Firefox

Moderator: Pomocy?!

Firefox - download menager - problem

Postautor: rx » 18 września 2004, 10:36

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.7.3) Gecko/20040910

Witam. Nie znalazłem podobnego tematu na forum. Instalując Firefox'a na świeżym systemie wszystko jest w porządku. Ale po pewnym czasie, kiedy próbuję coś ściągnąć (np. korzystając z Save Link As...) to proces dodawania pliku do Download Menagera trwa kilka sekund, podczas których uniemożliwia korzystanie z komputera - zacina Firefox'a i wszystko inne. Nie jest to zależne od wielkości pliku - dzieje się tak również np. z plikami które zajmują kilkanaście-kilkadziesiąt kilo.
Piszę, ponieważ robi mi się tak zawsze po pewnym czasie od zainstalowania na nowo windowsa i tak jest przynajmniej od kiedy przerobiono w Fox'ie (a może to był jeszcze Bird), przynajmniej wtedy to zauważyłem. Myślałem, że poprostu mam troche zaśmiecony system, ale nie - mam czyściutki system - i znów tak jest.
Aha - jedyne co zmieniam - to rozmiar Cache w Fox'ie - ale na większy (sporo).
Czy ktoś ma jakiś pomysł?
rx

Postautor: piecu » 18 września 2004, 12:44

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7) Gecko/20040707 Firefox/0.9.2

Wyczyść dotychczasową historię Menedżera, powinno pomóc.
A zamiast tego możesz np. zastosować rozszerzenie Download Statusbar (ewentualnie wersję 0.9.0, bo jest chyba szybsza...).
Bartosz Piec
piecu
Moderator

Z nami od: 17 kwietnia 2003, 15:45

Postautor: rx » 18 września 2004, 14:11

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.7.3) Gecko/20040910

dzięki, okazało się że jakoś dziwnie zaśmieca mi się profil... niby z poziomu ustawień czyści Cache i Historię Menagera Pobierania, ale profil i tak był pełen śmieci... nie wiem dlaczego... Na linux'ie nigdy nic takiego mi się nie zdarzło. Ale teraz po "gruntownych porządkach" śmiga aż miło popatrzeć.
rx

Wróć do Przeglądarka Firefox