MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

Wkurzajacy blad w firefoksie 1.0pr

Tematy specyficzne dla przeglądarki Mozilla Firefox

Moderator: Pomocy?!

Wkurzajacy blad w firefoksie 1.0pr

Postautor: Zamaskowany Munczaczo » 01 października 2004, 21:30

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; rv:1.7.3) Gecko/20040913 Firefox/0.10

Chodzi o cos takiego:
Dokument nie zawiera zadnych danych

Tak pojawia mi sie bardzo czesto jak laduje jakas stroen czy kilkam w button :/ Jak klikne drugi raz to albo znow jerst ten blad, albo juz sie laduje... We wczesniejszych wersjach nie pamietam, zeby ten blad mi sie pojawial.
O co chodzi?

A moze to wina mojego neta? Bo troche zwolnil ostatnio... (choc nie jest tragicznie)
Zamaskowany Munczaczo

Postautor: aborygen3 » 01 października 2004, 22:48

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; rv:1.7.3) Gecko/20040914 Firefox/0.10

Chyba gdzieś na tym forum widziałem coś o tym. Jeśli się nie mylę to chodzi o konfigurację proxy (jeśli korzystasz z proxy)
aborygen3

Z nami od: 19 czerwca 2003, 08:49

Postautor: Zamaskowany_Munczaczo » 02 października 2004, 10:05

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; rv:1.7.3) Gecko/20040913 Firefox/0.10

Rzeczywiscie znalazlem dwa tematy o tym... Jednak w kazdym po dwa, trzy posty nie wyjasniajace zabardzo problemu. Ktos cos wspomnial, ze moze cos nie tak z serwerem itp.
Wie ktos moze konkretnie co musze zrobic, zeby wszystkie strony (i obrazki na nich) ladowaly mi sie i zeby nie wyskakiwal ten wkurzajacy blad?
Bo to troche wstyd, zeby na IE wszystko sie wymiatalo, na FF takie walki :D
Heh, i jak ja mam teraz przekonac siore do FF? ;)
Zamaskowany_Munczaczo

Postautor: Gość » 02 października 2004, 10:07

Acha, przypomniala mi sie jeszcze jedna rzecz... Jak u was chodzi strona http://www.thecallingband.com/ ? Ja musialem ja wiele razy przeladowywac, nie ladowaly sie wszystkie flagi na dole, potem tlo itp.
(heh, ale na szczescie nie bylo tego glupiego bledu ;) )
Gość

Postautor: Gość » 02 października 2004, 11:59

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; rv:1.7.3) Gecko/20041001 Firefox/0.10.1

Anonymous pisze:Acha, przypomniala mi sie jeszcze jedna rzecz... Jak u was chodzi strona http://www.thecallingband.com/ ? Ja musialem ja wiele razy przeladowywac, nie ladowaly sie wszystkie flagi na dole, potem tlo itp.
(heh, ale na szczescie nie bylo tego glupiego bledu ;) )

laduje sie wszystko... przynajmnije u mnie.
Gość

Postautor: Mysiek » 02 października 2004, 13:45

U mnie też ta stronka chodzi bez problemów.

Czy inna przeglądarka też wysyła taki komunikat? Opera, Mozilla Suite, w ostateczności IE :\ ?
Mysiek

Postautor: Gość » 02 października 2004, 16:57

We wczesniejszych tematach czytalem, ze wiekszosc majacych ten problem miala sp2. Ja mialem sp1. Ale jako, ze zbiegiem okolicznosci wlasnie dzisiaj sciagnolem sp2, to mi sie troche poprawilo.

Tzn. na stronie http://www.thecallingband.com/ nadal nie laduja sie wszystkie flagi i w ogle muli... Ale mniejsza z tym... Odpalilem osiem stron w zakladakach i dlugo nie otrzymywalem zadnego bledu. Dopiero po zalogowaniu na poczte w wp. "DOKUMENT NIE ZAWIERA ZADNYCH DANYCH" :)

czyli wlasciwie mozna powiedziec, ze prawie nic sie nie zmienilo... Wszystkie obrazki sie nie wyswietlaja i wyskakuje ten wkurzajacy blad.

Sprawdzalem jak jest na mozilli 1.6... Odpalilem 10 stron w zakladkach i ... to samo co na firefoksie. Na http://www.thecallingband.com/ nie laduja sie flagi (i w ogle sporo obrazkow z roznych stron), no i oczywiscie ten wkurzajacy komunikat :(

Na IE, az wstyd sie przyznac... ;) wszystko dziala elegancko. Wlacznie z http://www.thecallingband.com/. Odpalilem troche stronek (w tym poczte wp) i zadnych bledow... Wszystkie obrazki sie laduja

Nie wiecie o co moze chodzic? Chyba trzeba sie bedzie przesiasc na opere (bo przeciez na IE nie bede wracal ;) ).
Gość

Postautor: Gość » 02 października 2004, 18:34

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; rv:1.7.3) Gecko/20041001 Firefox/0.10.1

Anonymous pisze:Tzn. na stronie http://www.thecallingband.com/ nadal nie laduja sie wszystkie flagi i w ogle muli... Ale mniejsza z tym... Odpalilem osiem stron w zakladakach i dlugo nie otrzymywalem zadnego bledu. Dopiero po zalogowaniu na poczte w wp. "DOKUMENT NIE ZAWIERA ZADNYCH DANYCH" :)

SP2 na pokladzie wraz z FF 0.10.1 i wszystko laduje sie elegancko. to raczej cos nie tak z Twoim systemem.
Gość

Postautor: krasnalek » 02 października 2004, 18:37

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.7.3) Gecko/20041002 Firefox/0.10.1

http://www.thecallingband.com/ - działa elegancko.
Komunikatu, o którym piszesz - nigdy nie maiłem. Na "czystm" profilu też się tak dzieje ?
Jeżeli nie to skasuj stary profil i utwórz nowy.
krasnalek

Postautor: Gość » 02 października 2004, 20:02

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; rv:1.7.3) Gecko/20040913 Firefox/0.10.1

Ze sie tak po lamersku spytam... Gdzie sie zmienia profile? Bo w zwyklej mozilli to bylo "narzedzia/zmien profil", a w ff?
Gość

Postautor: Olhado/256 » 02 października 2004, 20:14

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; rv:1.7.3) Gecko/20041001 Firefox/0.10.1

Anonymous pisze:Ze sie tak po lamersku spytam... Gdzie sie zmienia profile? Bo w zwyklej mozilli to bylo "narzedzia/zmien profil", a w ff?

firefox.exe -profilemanager
Pamiętaj obywatelu: WTYCZKI TO NIE TO SAMO, CO ROZSZERZENIA!
WinXP SP2
Olhado/256
Moderator

Z nami od: 26 września 2002, 09:47

Vanish

Postautor: Zamaskowany_Munczaczo!ha! » 03 października 2004, 11:10

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; rv:1.7.3) Gecko/20040913 Firefox/0.10.1

Olhado/256 pisze:
Anonymous pisze:Ze sie tak po lamersku spytam... Gdzie sie zmienia profile? Bo w zwyklej mozilli to bylo "narzedzia/zmien profil", a w ff?

:-?

Nadal nie widze nic takiego... Moglby mnie ktos dokladnie joswiecic gdzie zmienia sie profile?
:roll:
Zamaskowany_Munczaczo!ha!

Postautor: Krzysztof Ś. » 03 października 2004, 12:32

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7) Gecko/20040707 Firefox/0.9.2

Daj sobie luz z kasowaniem profili, mam dokładnie te same problemy co ty, a na IE wszystko śmiga, choć ten problem na początku nie istniał. Nawet pisałem tu posta w tej sprawie i zbiegiem okoliczności podawałem tą samą strone, niestety nikt mi nie potrafił pomóc. Kasowałem profil, odinstalowałem, instalowałem i dalej to samo. Chyba tylko formatka może pomóc, ale i do tego pomysłu nie jestem przekonany. :/
Krzysztof Ś.

Postautor: krasnalek » 03 października 2004, 13:13

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.7.3) Gecko/20041002 Firefox/0.10.1

Zamaskowany_Munczaczo!ha! pisze:Nadal nie widze nic takiego... Moglby mnie ktos dokladnie joswiecic gdzie zmienia sie profile?

Skasuj katalog C:\Documents and Settings\NazwaUżytkownika\Dane aplikacji\Mozilla.
Po ponownym uruchomieniu Firefox założy nowy profil.
BTW z podobnym problemem spotkałem się na innym forum. Taki sam komunikat, tylko że na Operze. Pomogło ustawienie jako domyślnej przeglądarki np. IE, a po ponownym uruchomieniu komputera ponowne ustawienie Opery jako domyślnej przeglądarki. Może i u ciebie pomoże.
krasnalek

Re: Vanish

Postautor: Olhado/256 » 03 października 2004, 13:20

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; rv:1.7.3) Gecko/20041001 Firefox/0.10.1

Zamaskowany_Munczaczo!ha! pisze:
Olhado/256 pisze:

:-?

Nadal nie widze nic takiego... Moglby mnie ktos dokladnie joswiecic gdzie zmienia sie profile?

No fakt... nie wiem czemu, ale w FF nie działa ten argument. W Tb działa... może mi ktoś w takim razie powiedzieć jak się uruchamia Menadżera Profili w FF? :) Muszę to do FAQ dodać, bo wygląda na to, że sieję dezinformację :wink:
WinXP SP2
Olhado/256
Moderator

Postautor: dwb » 03 października 2004, 13:54

W/g Firefox Help w profilu należy utworzyć plik user.js, który nie jest tworzony domyślnie. Od tej pory switch "-profilemanager" zaczyna działać.
dwb

Postautor: Zamaskowany_Munczaczo » 03 października 2004, 16:13

Zmienilem profil. I nic.. Blad wystepuje nadal (szczegolnie na poczcie wp), obrazki sie nie laduja.

Krzysztof Ś> To nie zbieg okolicznosci ;) Po prostu przeszukiwalem to forum w poszukiwaniu odpowiedzi i natrafilem na twoj post. A, ze ta strona to dobry przyklad to ja tu podalem.

A co z tym firefoksem robic, to juz nie wiem... Moze sprobuje jeszcze raz go odnistalowac. Ale tak ma max, wszystkie pozostalosci, wpisy w rejestrze itp. Albo przesiade sie na oepre :)
Zamaskowany_Munczaczo

Postautor: Olhado/256 » 03 października 2004, 16:21

dwb pisze:W/g Firefox Help w profilu należy utworzyć plik user.js, który nie jest tworzony domyślnie. Od tej pory switch "-profilemanager" zaczyna działać.

Już wiem o co chodziło - próbowałem to odpalić przy włączonym FF :) W sumie to logiczne, że Menadżer Profili nie uruchamia się, kiedy jeden z profili jest używany...
WinXP SP2
Olhado/256
Moderator

Postautor: Zamaskowany Munczaczo » 04 października 2004, 14:04

:cry:

Usunolem firefoksa i wszystkie pliki co mialy z nim cos wspolnego. Usunolem rownierz mozille 1.6 (i wszystkei pliki powiazane) i netscape (i wszystkie pliki), do tego thunderbirda... Wywalilem wszystkie pliki (chyba ;) ) wpisy z rejestru zwiazane z firefoxem (taaa, mialem tam jeszcze wpisy po phoneixie (czy jak mu tam bylo) i firebirdzie ;) ) i mozilla.

Zainstalowalem "na czysto" ff. Ale gdzie tam... Blad ciagle wystepuje :( Wytezcie umysly, czy naprawde nikt nie wie co jest grane? Nie chce rezygnowac z firefoksa, ale jezeli nie rozwiaze tego problemu to chyba bede musial :(
Zamaskowany Munczaczo

Postautor: Zamaskowany Munczaczo » 04 października 2004, 18:39

Mam info dla wszystkich, ktorym blad "dokument nei zawiera zadnych danych" (a z tego co sie naczytalem to dosc popularny blad).

Nie wiem jeszcze co zrobic, by problem zniknol calkowicie. Ale jezeli komus przeszkadza forma wyskakujacego okienka to mozna zrobic cos takiego:
wejdzcie do: about:config
i oddnajdzcie: browser.xul.error_pages.enabled
Przelaczcie warotsc na TRUE.
Wtedy zamiast denerwujacego bledu, bedzie wyswietlana strona informujaca o bledzie i link "probuj ponownie".

Wiem, ze to zadne rozwiazanie... Ale chyba troche mniej wkurza niz okienko.

PS> Heh, ten blad nawet wyswietlil mi sie jak kliknolem "zaloguj" na tym forum :)
Zamaskowany Munczaczo

Z nami od: 04 października 2004, 18:14

Następna

Wróć do Przeglądarka Firefox