Zmieniłam dziś mozillę 1.6 na Firefoxa i mam dwa problemy (jak na razie:-)). Doinstalowałam sobie TBE.
Pierwszy problem to taki, że każdy link ze strony kliknięty lewym przyciskiem myszy otwiera mi się w nowym panelu i ten nowootwarty panel zawsze staje się aktywny. Oglądałam preferencje TBE, wszystko, co możliwe, żeby było jak ma być pozaznaczałam i dalej nie działa... No chyba że coś pokręciłam, angielski nie jest moją mocną stroną, więc mogłam coś przegapić.
Druga sprawa- jeśli mam otwartych kilka paneli to przełączam się między nimi po najechaniu myszką, zamiast po kiliknięciu. Trochę zbyt łatwo dezaktywuje mi się czytany panel, denerwuje mnie to, nie umiem tego wyłączyć. Czy to jest w ogóle normalne?
Acha, jeszcze jedna sprawa. W opcjach Firefoxa zakładkę Browser Tab Optionen mam po neimiecku najwidoczniej w dodatku po jej kliknięciu nie wyświetlają mi się te opcje, wyskakuje komunikat o błędzie, o taki:
"XML Parsing Error in processing external entity reference location chrome://tabprefs/content/pref-tabprefs.xul
Line number 9, Column 1: % linksDTD;
^ "
Pomóżcie... poza intensywną eksploatacją mozilli nie mam specjalnych doświadczeń, więc proszę łopatologicznie:-)
Z góry dziekuję i pozdrawiam.
Aga dziewczynek@tbg.net.pl
Problemy z Panelami w FF
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
Problemy z Panelami w FF
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; pl-PL; rv:1.6) Gecko/20040113
- dziewczynek@tbg.net.pl
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; rv:1.7.3) Gecko/20040913 Firefox/0.10
Pierwszy problem to taki, że każdy link ze strony kliknięty lewym przyciskiem myszy otwiera mi się w nowym panelu i ten nowootwarty panel zawsze staje się aktywny.
tabbrowser preferences-> use tab-> links -> links in browser ->ustaw normal
to samo ponizej
Druga sprawa- jeśli mam otwartych kilka paneli to przełączam się między nimi po najechaniu myszką, zamiast po kiliknięciu.
Apperence-> gestures-> odznacz "swich tabs by pointing"
- Mirmil
- Z nami od: 25 lipca 2004, 11:12
Przeglądarka: Mozilla Firefox/0.9.1+
dodatek TBE zostal przetlumaczony na nasz ojczysty jezyk
http://mozillapl.org/rozszerzenia/
a autofokus zmieniasz/wylaczasz w gestures->miscellaneous(->advanced). Jak dla mnie jest to bardzo wygodna sprawa, z tym ze przestawilem sobie czas reakcji na 200 ms
http://mozillapl.org/rozszerzenia/
a autofokus zmieniasz/wylaczasz w gestures->miscellaneous(->advanced). Jak dla mnie jest to bardzo wygodna sprawa, z tym ze przestawilem sobie czas reakcji na 200 ms
- duke_leto
- Z nami od: 09 czerwca 2004, 08:31
Jest lepiej
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; pl-PL; rv:1.6) Gecko/20040113
Ale jeszcze nie jest idealnie
gesty mi się wyłączyły (jakoś nie wpadłam, że to w gestach jest), ale dalej mi się otwiera każdy link w nowym tabie, mimo zaznaczenia opcji normal. Poszperam weczorem. Chyba faktycznie TBE po polsku zainstaluję, też znalazałam - po fakcie...
Dzięki za pomoc!
Dzięki za pomoc!
- dziewczyneK@tbg.net.pl
• Strona 1 z 1