MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

caly profil w lokalizacji innej niz domyslna

Tematy specyficzne dla przeglądarki Mozilla Firefox

Moderator: Pomocy?!

caly profil w lokalizacji innej niz domyslna

Postautor: Gość » 17 października 2004, 01:59

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; rv:1.7.3) Gecko/20041006 Firefox/0.10.1

jest jakas mozliwosc calkowitego przeniesienia profilu w inne miesjce? uzywam systemu z ograniczonymi uprawnieniami. pierwsze odpalenie, wiadomo automatycznie jest zakladany nowy profil itd. niestety proba zmiany ustawien przegladarki konczy sie niepowodzeniem. szybko doszedlem, ze to info-kretyni spaprali cos z ustawieniami. konto w systemie ma wszystkie uprawnienia. documents and settings nie maja jednak mozliwosci modyfikowania (zapis jest) i chyba tutaj tkwi problem, bo co z tego, ze konto moge modyfikowac, ale katalogu nadrzednego juz nie, ktory przesadza o calej sprawie. moze to cos innego, ale nic nie przychodzi mi do glowy. pomyslalem, ze zaloze profil w innym miejscu, ale kolejna porazka. o ile sam profil jest zakladany w docelowym katalogu wybranym przez mnie to kilka plikow (bodajze dwa) sa jednk zapisywane w domyslnej lokalizacji, a bez mozliwosci ich modyfikowania nic nie moge zrobic. troche to wszystko kuleje.
ponawiam wiec pytanie postwione na poczatku. uzywam mozillowych produktow juz od dawna, ale dopieo teraz natrafilem na taki problem. jezeli nie da sie zrobic czegos z profilem to bede mocno rozczarowany, bo to swiadczy o piecie achillesowej produktu, skoro taka bzdura moze uniemozliwic prace. dziwi mnie, ze w tak archaiczny sposob jest to rozwiazane. moze czas pozbyc sie profilu i klopotow z nim zwiazanych lub przynajmniej wprowadzic troche wiecej elastycznosci.
Gość

Postautor: SirMike » 18 października 2004, 12:16

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; rv:1.7.3) Gecko/20041001 Firefox/0.10.1

Mialem podobny problem i FF nie zapisywal mi np. bookmark'ow. Jednak po przeniesieniu profilu do innego katalogu niz domyslny wywalilem calego FF razem z wszystkimi ustawieniami z Documents and Settings, zainstalowalem go na nowo i wskazalem mu przeniesiony profil. Zadzialalo.
SirMike

Z nami od: 06 października 2004, 00:54

Postautor: Gość » 21 października 2004, 23:20

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.7.3) Gecko/20041017 Firefox/1.0

SirMike pisze:Mialem podobny problem i FF nie zapisywal mi np. bookmark'ow. Jednak po przeniesieniu profilu do innego katalogu niz domyslny wywalilem calego FF razem z wszystkimi ustawieniami z Documents and Settings, zainstalowalem go na nowo i wskazalem mu przeniesiony profil. Zadzialalo.

jak mu wskazales? przez Create? przeciez wtedy utowrzy nowa.
Gość

Wróć do Przeglądarka Firefox