Firefox i pare problemow
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
Firefox i pare problemow
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; rv:1.7.3) Gecko/20040913 Firefox/0.10.1
Zmienilem sobie przegladarke na firefoxa i oto spotkalo mnie pare wyjatkowych problemow, ktorych sie nie spodziewalem:
1. Brak podpisu cyfrowego w bankowosci internetowej ...niestety znalezc plugin lub komponent nie latwo o ile wogole jest to mozliwe ...
2. Czasem niestety przegladarka szaleje i rozszerza strony nawet za bardzo - nie sklada jakby linii - przyklad : http://www.osloskop.net/?cmd=show&id=2756 (pieknie jedzie w prawa strone ...niestety)
3. Niektorych stron poprostu nie czyta lub czasem tlumaczy to "przekroczonym czasem polaczenia" - nie mam antyvirusa, polaczenie bezposrednie 1Mbit, zaden LAN ...sprawdzane na 3 maszynach.
1. Brak podpisu cyfrowego w bankowosci internetowej ...niestety znalezc plugin lub komponent nie latwo o ile wogole jest to mozliwe ...
2. Czasem niestety przegladarka szaleje i rozszerza strony nawet za bardzo - nie sklada jakby linii - przyklad : http://www.osloskop.net/?cmd=show&id=2756 (pieknie jedzie w prawa strone ...niestety)
3. Niektorych stron poprostu nie czyta lub czasem tlumaczy to "przekroczonym czasem polaczenia" - nie mam antyvirusa, polaczenie bezposrednie 1Mbit, zaden LAN ...sprawdzane na 3 maszynach.
- pd
problemy z firefixem ? nie rozumiem
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; rv:1.7.3) Gecko/20041001 Firefox/0.10.1
problem z czytaniem stron przez mozillę i inne przegladarki jest stary jak świat Internet Eksplorera
strony sa budowane tylko pod tą przeglądarkę, z uwagi na jej tragiczne niedociagnięcia. pomimo międzynarodowych standarów (w budowaniu stron), programiści nadal stosują zasadę "strona dla IE" a nie odwrotnie (IE dla strony www
). można oczywiście zgłaszać strony do poprawy.
co do stron bankowości elektronicznej - ja posiadam Javę z firmy SUN więc nie mam problemu z "komponentami". podejrzewam że jak zmienisz javę Microsoftu na Sun, pozbędziesz się problemu
co do stron bankowości elektronicznej - ja posiadam Javę z firmy SUN więc nie mam problemu z "komponentami". podejrzewam że jak zmienisz javę Microsoftu na Sun, pozbędziesz się problemu
- lilo
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; rv:1.7.3) Gecko/20040913 Firefox/0.10.1
Jave mam Sun'a, ale podpis cyfrowy to nie kwestia javy przeciez :> Korzystam z systemu bankowego BPH i niestety nic nie moge wykonac (niemoznosc podpisania zadnej transakcji).
Strona osloskopu dziala pieknie na Operze, starym Firefoxie, IE ...ale na FFoxie 1.0 PR niestety dostaje glupawki tabelkowej.
Strona osloskopu dziala pieknie na Operze, starym Firefoxie, IE ...ale na FFoxie 1.0 PR niestety dostaje glupawki tabelkowej.
- pd
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; rv:1.7.3) Gecko/20041001 Firefox/0.10.1
pd pisze:Jave mam Sun'a, ale podpis cyfrowy to nie kwestia javy przeciez :> Korzystam z systemu bankowego BPH i niestety nic nie moge wykonac (niemoznosc podpisania zadnej transakcji).
Tu zajzyj: http://mozillapl.org/pomoc/FAQ:_Firefox
Lepszy kiepski MOTYW dla Ognistego Lisa, niż najpiękniejsza skórka Pandy Małej - www.firefox.pl
<b>wARIAT (Mozilla 0.6-MozillaPL 1.6, FireFox pl-PL 0.8-1.0, Thunderbird pl-PL 0.7)</b>
Magazyn LOOP
<b>wARIAT (Mozilla 0.6-MozillaPL 1.6, FireFox pl-PL 0.8-1.0, Thunderbird pl-PL 0.7)</b>
Magazyn LOOP
- wariat
- Z nami od: 09 maja 2002, 20:01
• Strona 1 z 1