MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

Firefox i pare problemow

Tematy specyficzne dla przeglądarki Mozilla Firefox

Moderator: Pomocy?!

Firefox i pare problemow

Postautor: pd » 23 października 2004, 21:52

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; rv:1.7.3) Gecko/20040913 Firefox/0.10.1

Zmienilem sobie przegladarke na firefoxa i oto spotkalo mnie pare wyjatkowych problemow, ktorych sie nie spodziewalem:
1. Brak podpisu cyfrowego w bankowosci internetowej ...niestety znalezc plugin lub komponent nie latwo o ile wogole jest to mozliwe ...
2. Czasem niestety przegladarka szaleje i rozszerza strony nawet za bardzo - nie sklada jakby linii - przyklad : http://www.osloskop.net/?cmd=show&id=2756 (pieknie jedzie w prawa strone ...niestety)
3. Niektorych stron poprostu nie czyta lub czasem tlumaczy to "przekroczonym czasem polaczenia" - nie mam antyvirusa, polaczenie bezposrednie 1Mbit, zaden LAN ...sprawdzane na 3 maszynach.
pd

problemy z firefixem ? nie rozumiem

Postautor: lilo » 23 października 2004, 22:57

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; rv:1.7.3) Gecko/20041001 Firefox/0.10.1

problem z czytaniem stron przez mozillę i inne przegladarki jest stary jak świat Internet Eksplorera :lol: strony sa budowane tylko pod tą przeglądarkę, z uwagi na jej tragiczne niedociagnięcia. pomimo międzynarodowych standarów (w budowaniu stron), programiści nadal stosują zasadę "strona dla IE" a nie odwrotnie (IE dla strony www :lol: ). można oczywiście zgłaszać strony do poprawy.
co do stron bankowości elektronicznej - ja posiadam Javę z firmy SUN więc nie mam problemu z "komponentami". podejrzewam że jak zmienisz javę Microsoftu na Sun, pozbędziesz się problemu :D
lilo

Postautor: duke_leto » 24 października 2004, 01:11

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.7.3) Gecko/20041021 Firefox/1.0

w jakiej 'bankowosci internetowej' ?
duke_leto

Z nami od: 09 czerwca 2004, 08:31

Postautor: pd » 24 października 2004, 17:02

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; rv:1.7.3) Gecko/20040913 Firefox/0.10.1

Jave mam Sun'a, ale podpis cyfrowy to nie kwestia javy przeciez :> Korzystam z systemu bankowego BPH i niestety nic nie moge wykonac (niemoznosc podpisania zadnej transakcji).
Strona osloskopu dziala pieknie na Operze, starym Firefoxie, IE ...ale na FFoxie 1.0 PR niestety dostaje glupawki tabelkowej.
pd

Postautor: wariat » 24 października 2004, 17:35

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; rv:1.7.3) Gecko/20041001 Firefox/0.10.1

pd pisze:Jave mam Sun'a, ale podpis cyfrowy to nie kwestia javy przeciez :> Korzystam z systemu bankowego BPH i niestety nic nie moge wykonac (niemoznosc podpisania zadnej transakcji).
Strona osloskopu dziala pieknie na Operze, starym Firefoxie, IE ...ale na FFoxie 1.0 PR niestety dostaje glupawki tabelkowej.

Tu zajzyj: http://mozillapl.org/pomoc/FAQ:_Firefox
Lepszy kiepski MOTYW dla Ognistego Lisa, niż najpiękniejsza skórka Pandy Małej - www.firefox.pl
<b>wARIAT (Mozilla 0.6-MozillaPL 1.6, FireFox pl-PL 0.8-1.0, Thunderbird pl-PL 0.7)</b>
Magazyn LOOP
wariat

Z nami od: 09 maja 2002, 20:01

Wróć do Przeglądarka Firefox