MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

Wyszukiwanie po "odpowiedz Do" - Nie działa

Tematy specyficzne dla klienta poczty Mozilla Thunderbird

Moderator: Pomocy?!

Wyszukiwanie po "odpowiedz Do" - Nie działa

Postautor: szlaczek » 09 października 2015, 06:38

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:40.0) Gecko/20100101 Firefox/40.0

Witam mam taki problem

mam skrzynkę na g-mail

nie działa wyszukiwanie po "odpowiedz do"

jest to dla mnie dość istotne bo prowadzę sprzedaż na allegro i nie wyszukuje mi np pytań i komentarzy
szlaczek

Odp: Thunderbird + poczta wp = ECHO!

Postautor: szkaczek » 10 października 2015, 11:04

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; WOW64; rv:41.0) Gecko/20100101 Firefox/41.0

witam

Mam następujący problem: używam TB jako menadżera dop zarządzania sprzedażą na allegro.
opcja szukaj nie działa odnośnie pozycji : odp. do", tj. kiedy chcę wyszukać wszystkie wiadomości, jakie przyszły do mnie od klienta bezpośrednio z jego skrzynki lub za pośrednictwem allegro, nie wyszukuje tych wiadomości w który nadawcą jest allegro a mail kupującego jest wpisany w opcji "odpowiedz do" - winnym przypadku wyszukuje wszystkie po nadawcy lub w treści maila. Jak temu zaradzić? instalowałem wtyczkę search-for extention i xsearchbart, jednak nic one nie zmieniają.

sprawdzałem to na innym komputerze i jest to samo

najciekawsze że windows live mail ma to samo a na komputerze jeszcze innym działa

Proszę o pomoc
szkaczek

Odp: Thunderbird + poczta wp = ECHO!

Postautor: Mirek » 11 października 2015, 02:39

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.3; WOW64; rv:41.0) Gecko/20100101 Firefox/41.0

@szkaczek:
Skorzystaj z wyszukiwania wiadomości dostępnego przez Edycja -> Znajdź -> Wyszukaj wiadomości... (CTRL+SHIFT+F), tylko na liście warunków kliknij Dostosuj... i dodaj nagłówek:
Kod: Zaznacz cały
Reply-To

Teraz możesz wybrać z listy warunków Reply-To i wyszukiwać po zawartości nagłówka "Odpowiedz do".
Mirek
Moderator

Z nami od: 09 sierpnia 2007, 20:37

Wróć do Klient poczty Thunderbird