MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

błąd zapisu pliku tymczasowego

Tematy specyficzne dla klienta poczty Mozilla Thunderbird

Moderator: Pomocy?!

błąd zapisu pliku tymczasowego

Postautor: bizcon » 05 maja 2008, 22:53

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.0; pl; rv:1.8.1.14) Gecko/20080404 Firefox/2.0.0.14

Nie mogę wysłać poczty z TB -daje mi błąd jw ; Błąd wysyłania wiadomości ,Wysyłanie wiadomości nie powiodło się ,błąd zapisu pliku tymczasowego.
1.nie straciłem żadnej poczty ,odbieranie działa normalnie ,nie moge natomiast zapisać nic ,nawet jako szkic -cały czas ten błąd .
Co gorsza -nie wiem nawet czy to na pewno bład TB ,bo gdy założyłem nowego usera (MS Vista Biznes)i przeniosłem wszystko Mozbackup - pod tym userem TB działa w obie strony ,natomiast pod 'starymi' userami niestety tylko odbiór.Przeszukałem google z hasłami błedu j.w. ale niestety nic nie znalazłem i nie wiem o jaki plik tymczasowy chodzi .
Oczywiści nie chcę rezygnowac z TB ale nie chcę tez korzystac z poczty w roznych miejscach raz by wysłać a raz by odebrać -może ktoś zna rozwiązanie ?
bizcon

Z nami od: 05 maja 2008, 22:35

Re: błąd zapisu pliku tymczasowego

Postautor: E2rd » 06 maja 2008, 09:49

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; PL; rv:1.8.1.2pre) Gecko/20070111 SeaMonkey/1.1

Masz pytanie? Tu są odpowiedzi :)
E2rd
Moderator

Z nami od: 26 marca 2002, 23:16

Postautor: Bri » 23 września 2009, 11:37

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.1; pl; rv:1.9.1.3) Gecko/20090824 Firefox/3.5.3

Właśnie wyskoczył mi ten błąd. Przy wysyłaniu wiadomości nie może jej wysłać, nie może zapisać pliku tymczasowego..
Katalog profilu z pocztą mam od wieków na partycji D (d:\bri-dokumenty\poczta\), na świeżym systemie instaluje thundrbirda odpalam go z managerem profili podsuwam katalog i mam pocztę (już tak od 6 lat robię)
w nazwie użytkownika windowsa na pewno nie mam polskiej literki ("bri").
folder plików tymczasowych we windowsie mam pod c:\windows\temp\ (zawsze zmieniam systemowe zmienne po instalacji !!)..
w katalogu profilu nie mam żadnych plików nsmail*.*
więc w czym leży problem??
mam windows7ultimate x64 od tygodnia i w sumie jeszcze nie wysyłałem maili po instalacji
help
Bri

Postautor: bri » 23 września 2009, 22:05

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.1; pl; rv:1.9.1.3) Gecko/20090824 Firefox/3.5.3

Halo jest tu kto????
Przypomniałem sobie ze posylalem jednego majla na pewno spod thuderbirda spod win7, wiec nie sadze żeby to wina była systemu.
czekam na jakieś sugestie.
bri

Odp: błąd zapisu pliku tymczasowego

Postautor: Koyotee » 21 marca 2016, 16:53

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; rv:44.0) Gecko/20100101 Firefox/44.0

Sprawdźcie czy przypadkiem nie skończyło się miejsce na dysku systemowym lub dysku na którym macie zapisywane pliki poczty. U mnie to powodowało ten błąd.
Koyotee

Wróć do Klient poczty Thunderbird