Po uruchomieniu Thunderbird (na którym mam 3 Profile) pojawia ją się 3 okienka z komunikatem, że certyfikat serwera poczty jest nieważny i czy na pewno chcem sie połaczyć. Dotyczy to 2 kont na wp.pl i i 1 konta na onet.pl (konta pop3 i imap) . Czytałem na tym forum, że kilka lat temu ktoś miał podobny problem. Zamierzam zainstalować dodatek do TB "Remember Mismatched Domains " by się uporać z tym problemem, ale chciałbym się spytać czy ktoś ma doświadczenia z problemem certyfikatu i jak do tego podchodzicie? Co jest tego powodem? Czy to znaczy, że certyfikat serwisu na którym mam pocztę po prostu jest nieaktualny według TB i jeśli dodam wyjątek dla tego połączenie to nic złego się nie stanie (np. ktoś nie przechwyci moich maili)?
Z tego co przeczytałem w innym wątku na forum i tutaj "http://kb.mozillazine.org/Security_Error:_Domain_Name_Mismatch_or_Server_Certificate_Expired" pewnie nic złego się nie stanie jak dodam wyjątek, ale jeszcze chciałbym poznać opinie osób które mają z tym więcej doświadczenia.
Z góry dziękuje za informacje.
Certyfikat - dodanie wyjatku bezpieczenstwa - o co chodzi?
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
Certyfikat - dodanie wyjatku bezpieczenstwa - o co chodzi?
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:45.0) Gecko/20100101 Firefox/45.0
- lukasz21
- Z nami od: 23 marca 2016, 16:23
• Strona 1 z 1
Wróć do Klient poczty Thunderbird