Witam
Czy ktoś może mi pomoc w prawidłowej konfiguracji TB w przypadku gdy do jednego konta pocztowego ma dostęp 3 użytkowników każdy na swoim kompie.
Chodzi o to żeby ustawić tego tb na każdym laptopie tak żeby działały niezależnie od siebie i każdy mógł mieć swoje ustawienia, jeden z użytkowników porobił sobie katalogi na swoim laptopie do których sortuje sobie maile i automatycznie pojawiły się one u drugiego użytkownika, co więcej jeżeli jeden użytkownik przeżuci jakiś mail do folderów które stworzył to u drugiego użytkownika też są one przerzucone i ustawione jako przeczytane. Co więcej wydaje mi się że przez te własnie ustawienia często jak przychodzi mail to przywiesza to na chwile kompa (a komp jest nowy z dobrymi parametrami 6 GB pamięci )
Jedno konto na kilku komputerach
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
Jedno konto na kilku komputerach
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.3; WOW64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/49.0.2623.110 Safari/537.36
- dominik8510
- Z nami od: 26 lutego 2016, 11:24
Odp: Jedno konto na kilku komputerach
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; Linux i686; rv:48.0) Gecko/20100101 SeaMonkey/2.45a1
Tak działa IMAP, który umożliwia odbieranie poczty na kilku urządzeniach przez _jednego_ użytkownika.
Dlatego przeczytane są odznaczane na serwerze i na wszystkich urządzeniach ponownie się logujących będzie jako przeczytane, przeniesione etc.
Jedyne co mi przychodzi do głowy to ustawić u wszystkich użytkowników protokół POP3 i zaznaczyć zostawianie wiadomości na serwerze.
Być może wtedy każdy będzie mógł po swojemu odbierać i ustawiać zawartość skrzynki.
Na pewno trzeba by to przetestować...
Dlatego przeczytane są odznaczane na serwerze i na wszystkich urządzeniach ponownie się logujących będzie jako przeczytane, przeniesione etc.
Jedyne co mi przychodzi do głowy to ustawić u wszystkich użytkowników protokół POP3 i zaznaczyć zostawianie wiadomości na serwerze.
Być może wtedy każdy będzie mógł po swojemu odbierać i ustawiać zawartość skrzynki.
Na pewno trzeba by to przetestować...
Państwowa dziwka, flądra w jedwabiu i złocie. || Chcą za nią tren nieść, duszę włócząc w błocie. || Cyril Tourneur (1575-1625) ||
SeaMonkey @ GNU/Linux
SeaMonkey @ GNU/Linux
- KLAPEK
- Moderator
- Z nami od: 10 czerwca 2002, 15:05
• Strona 1 z 1
Wróć do Klient poczty Thunderbird