Witam,
jak w temacie wiadomości; wątek był już poruszany przy wersji chyba poniżej 10, ale mamy 2016 r. i w związku z tym mam pytanie: jaką maksymalną pojemność może mieć folder, albo jedno "konto mailowe" podpięte pod Thunderbirda?
Znalazłem gdzieś informację, że niezalecane jest >4 GB, obecnie mam 5,2GB i nie widzę problemu, ale ponieważ programu używam do celów służbowych, to obawiam się jakiejś awarii. Czy ktoś kto ma wiedzę może określić to jednoznacznie? I czy ktoś doświadczony może przedstawić krok po kroku jak wygląda proces archiwizacji (?) maili z folderu np. z danego roku, tak żeby nie przekroczyć ewentualnej pojemności maksymalnej?
Maksymalna wielkość folderu
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
Maksymalna wielkość folderu
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; WOW64; rv:47.0) Gecko/20100101 Firefox/47.0
- mateoosh12
- Z nami od: 27 września 2014, 12:58
Odp: Maksymalna wielkość folderu
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/51.0.2704.106 Safari/537.36
To zależy co jest Twoim serwerem.
Jeśli jest to POP3 to max 4GB i będzie stop, Thunderbird sam Ciebie zatrzyma.
Jeśli jest to IMAP to ciężko powiedzieć, widziałem foldery po 40GB i dalej szło, bardziej problemem robi się ilość emaili w folderze niż wielkość foldera.
Jeśli jest to POP3 to max 4GB i będzie stop, Thunderbird sam Ciebie zatrzyma.
Jeśli jest to IMAP to ciężko powiedzieć, widziałem foldery po 40GB i dalej szło, bardziej problemem robi się ilość emaili w folderze niż wielkość foldera.
- milew
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; WOW64; rv:47.0) Gecko/20100101 Firefox/47.0
Dziękuję. Czyli to nie będzie problemem.
A co miałeś na myśli mówiąc o ilości maili?
A co miałeś na myśli mówiąc o ilości maili?
- mateoosh12
- Z nami od: 27 września 2014, 12:58
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/51.0.2704.106 Safari/537.36
By była jasność wszystko co tłumaczę to opieram na IMAP
Przykład 20000 emailii w folderze. Thunderbird odpytuje serwer o każdą wiadomość czy jest przeczytana, jakie ma flagi.
Niby to długo nie trwa ale jak trochę poskakać bo takich ciężkich folderach to super płynnie to nie działa.
Możliwe, że to bardziej już problem zasobów mojego serwera.
Przykład 20000 emailii w folderze. Thunderbird odpytuje serwer o każdą wiadomość czy jest przeczytana, jakie ma flagi.
Niby to długo nie trwa ale jak trochę poskakać bo takich ciężkich folderach to super płynnie to nie działa.
Możliwe, że to bardziej już problem zasobów mojego serwera.
- milew
• Strona 1 z 1
Wróć do Klient poczty Thunderbird