MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

Przenoszenie poczty ze spamu do porządanych - IMAP, KEI.PL

Tematy specyficzne dla klienta poczty Mozilla Thunderbird

Moderator: Pomocy?!

Przenoszenie poczty ze spamu do porządanych - IMAP, KEI.PL

Postautor: Franiu » 22 marca 2016, 18:18

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:45.0) Gecko/20100101 Firefox/45.0

Mam następujący problem z pocztą IMAP w programie Thunderbird (najnowsza wersja 38.6.0) na serwerach KEI.PL

Na kilku komputerach (Win 7 i Win XP) obsługujących jedno konto kiedy wiadomość jest oznaczana jako spam (automatyczne przeniesienie przez filtr TB lub ręczne wskazanie) wiadomość trafia do folderu Junk (w TB określonym jako Niechciane).

Czasami wiadomość trafi błędnie i chcemy ją odznaczyć ze spamu (opcja w TB - Pożądana wiadomość). Wtedy trafia ona czasem z powrotem do Odebranych, a czasami niestety nie (nie jest widoczna wogóle w odebranych TB, a w webmailu KEI.PL jest, ale wyszarzona i w kolumnie z oznaczeniem gwiazdki widać przekreślony znak i przytrzymując mysz widać etykietę Usunięte). Po odświeżeniu webmaila wiadomości już wogóle nie widać. Dzieje się to losowo, robiłem kilka prób z tą samą wiadomością i działało to raz dobrze, a raz nie.

Co może być powodem? Na innych skrzynkach gdzie również mamy imap i TB problemu nie zaobserwowałem.
Uzdrawiam;

Franchesco
Franiu

Z nami od: 25 października 2004, 06:09

Odp: Przenoszenie poczty ze spamu do porządanych - IMAP, KEI

Postautor: robert-s-73 » 25 lipca 2016, 14:05

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:47.0) Gecko/20100101 Firefox/47.0

czy udało ci się coś wyjaśnić?

Walczę z takim problemem od kilku dni. KEI twierdzi że to u mnie jest problem.
U mnie po odznaczeniu że wiadomość jest Pożądana, przenosi ją do Kosza.
Żeby ją stamtąd "wyjąć" trzeba zamknąć klienta poczty, przez www przesunąć do Odebranych i będzie ok.

Straszenie to jest irytujące przy wielu skrzynkach pocztowych.
robert-s-73

Z nami od: 25 lipca 2016, 14:02

Postautor: Franiu » 25 lipca 2016, 14:46

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:47.0) Gecko/20100101 Firefox/47.0

My skasowaliśmy cały profil tej skrzynki i ustawiliśmy ją od nowa i jest ok.
Uzdrawiam;

Franchesco
Franiu

Z nami od: 25 października 2004, 06:09

Postautor: robert-s-73 » 01 sierpnia 2016, 11:12

ja przenosząc się na KEI zbudowałem nowy profil. I to na nim jest właśnie źle. Czasami lepiej , czasami gorzej. Nie ma na to reguły. Jeśli nie będzie poprawy utworzy nowy profil jeszcze raz.
robert-s-73

Z nami od: 25 lipca 2016, 14:02

Wróć do Klient poczty Thunderbird