Brak folderu KOSZ
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
Brak folderu KOSZ
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; rv:14.0) Gecko/20100101 Firefox/14.0.1
Witam
Jak odzyskać folder KOSZ w Thunderbird (Windows7). Próbowałem już chyba wszystkiego. Program został przeinstalowany. Próbowałem również przeinstalować program po wcześniejszym usunięciu danych z katalogów
C:\Users\XXX\AppData\Roaming\Thunderbird
C:\Users\XXX\AppData\Local\Thunderbird
Po przywróceniu kopi z MozBackup dalej nie widzę folderu KOSZ. Przy próbie kasowania wiadomości lub innych podfolderów nic się nie dzieję.
Szukałem już sporo w sieci ale nic sensownego nie znalazłem.
Dodam że
C:\Users\XXXX\AppData\Roaming\Thunderbird\Profiles\XXXX.default\Mail
znajdują się pliki: "trash" i "trash.msf"
Brak innych pomysłów. Pomóżcie.
Dodam jeszcze że komputer był czyszczony CCleaner-em. Nie wiem czy nie Thunderbird nie umieszcza informacji o koszu np. w Rejestrze systemowym.
Jak odzyskać folder KOSZ w Thunderbird (Windows7). Próbowałem już chyba wszystkiego. Program został przeinstalowany. Próbowałem również przeinstalować program po wcześniejszym usunięciu danych z katalogów
C:\Users\XXX\AppData\Roaming\Thunderbird
C:\Users\XXX\AppData\Local\Thunderbird
Po przywróceniu kopi z MozBackup dalej nie widzę folderu KOSZ. Przy próbie kasowania wiadomości lub innych podfolderów nic się nie dzieję.
Szukałem już sporo w sieci ale nic sensownego nie znalazłem.
Dodam że
C:\Users\XXXX\AppData\Roaming\Thunderbird\Profiles\XXXX.default\Mail
znajdują się pliki: "trash" i "trash.msf"
Brak innych pomysłów. Pomóżcie.
Dodam jeszcze że komputer był czyszczony CCleaner-em. Nie wiem czy nie Thunderbird nie umieszcza informacji o koszu np. w Rejestrze systemowym.
- Delikwent
- Z nami od: 21 lipca 2012, 08:31
Odp: Brak folderu KOSZ
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:14.0) Gecko/20100101 Firefox/14.0.1
mam dokładnie ten sam problem, jeśli ktoś zna odpowiedz proszę o pomoc
- Gość
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:16.0) Gecko/20100101 Firefox/16.0
No nie wiem czy o to chodzi ale to proste.
- Klikasz na konto, w ktrym chcesz mieć Kosz, po prawej wybierasz: Pokaż ustwienia dla tego konta.
- W oknie z ustawieniami klikasz na: Ustawienia Serwera i po prawej masz opcje coś jak:
~Kiedy usunę wiadomość: i trzy opcje do wyboru.
- Zaznaczasz pierwszą: Przenieś do folderu: Kosz
Restartujesz Thunderbird i masz folder Kosz.
- Klikasz na konto, w ktrym chcesz mieć Kosz, po prawej wybierasz: Pokaż ustwienia dla tego konta.
- W oknie z ustawieniami klikasz na: Ustawienia Serwera i po prawej masz opcje coś jak:
~Kiedy usunę wiadomość: i trzy opcje do wyboru.
- Zaznaczasz pierwszą: Przenieś do folderu: Kosz
Restartujesz Thunderbird i masz folder Kosz.
You'll Never Walk Alone !
- maya
- Z nami od: 11 lipca 2007, 13:42
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:15.0) Gecko/20100101 Firefox/15.0.1
Także mam problem z koszem. Znikł mi kosz z maili na koncie onetu, jednym skonfigurowanym jako IMAP drugim jako POP.
W ustawieniach serwera w przypadku konta z IMAP mam ustawione przenoszenie do kosza ale kosza brak, natomiast w koncie z POP brak takiej opcji do ustawienia.
Dodam, iż Thunderbird używam kilka lat i do tej pory wszystko było ok. Kosz zniknął kilka dni temu nie wiadomo czemu...
Czy ktoś ma na to wytłumaczenie?
W ustawieniach serwera w przypadku konta z IMAP mam ustawione przenoszenie do kosza ale kosza brak, natomiast w koncie z POP brak takiej opcji do ustawienia.
Dodam, iż Thunderbird używam kilka lat i do tej pory wszystko było ok. Kosz zniknął kilka dni temu nie wiadomo czemu...
Czy ktoś ma na to wytłumaczenie?
- Margott
- Z nami od: 24 września 2012, 13:53
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.3; WOW64; rv:47.0) Gecko/20100101 Firefox/47.0
Odzyskałem kosz w taki sposób: w katalogach Thunderbird/Profiles/.../Mail/Local Folders oraz Thunderbird/Profiles/.../Mail/pop3.xxx skasowałem wszystkie pliki typu trash, kosz, junk itp. W programie Thunderbird utworzyłem nowy folder i nazwałem go kosz. Wtedy jeszcze nie działało. W katalogu Thunderbird/Profiles/.../Mail/pop3.xxx zmieniłem nazwy plików Kosz i Kosz.msf na Trash i Trash.msf i od wtedy kosz działa i kasowanie maili jest możliwe.
- vigo15
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.2; WOW64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/52.0.2743.116 Safari/537.36
przeczytaj sobie https://support.mozilla.org/pl/kb/nie-m ... wiadomosci
Jak po ponownym uruchomieniu programu thunderbird nie utworzy się automatycznie kosz to wtedy musisz kliknąć prawym myszy na swoim koncie/ mailu (w menu po lewej stronie programu) wybierz polecenie utwórz nowy folder, wpisz trash i kliknij ok. Niektórzy wpisują kosz i nie tworzy im kosza tylko folder kosz)
Jak po ponownym uruchomieniu programu thunderbird nie utworzy się automatycznie kosz to wtedy musisz kliknąć prawym myszy na swoim koncie/ mailu (w menu po lewej stronie programu) wybierz polecenie utwórz nowy folder, wpisz trash i kliknij ok. Niektórzy wpisują kosz i nie tworzy im kosza tylko folder kosz)
- gość
• Strona 1 z 1
Wróć do Klient poczty Thunderbird