MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

Przeniesienie maili ze starego na nowy

Tematy specyficzne dla klienta poczty Mozilla Thunderbird

Moderator: Pomocy?!

Przeniesienie maili ze starego na nowy

Postautor: gzesio75 » 21 października 2018, 10:43

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/69.0.3497.100 Safari/537.36 OPR/56.0.3051.52

Witam.
Chciałem zapytać zanim popełnię błąd i nie będzie możliwości naprawy.
Sytuacja dotyczy jednego konta. Było ono na starym laptopie i tam pozostały stare maile. Są one nadal dostępne i widoczne. Z powodu problemów ze sprzętem zmuszony byłem kupić nowy laptop i od tego czasu na nim odbieram pocztę. Wersje programu zainstalowane na laptopach mogą się różnić.
Moje pytanie jest następujące. W jaki sposób przenieść ze starego laptopa maile na nowy w którym są już wiadomości?
Pozdrawiam Grzegorz.
gzesio75

Z nami od: 21 października 2018, 10:32

Odp: Przeniesienie maili ze starego na nowy

Postautor: krystian3w » 23 października 2018, 12:15

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/69.0.3497.100 Safari/537.36 OPR/56.0.3051.52

Może na przykład tak:

http://kb.mozillazine.org/Thunderbird_:_FAQs_:_Migration#Manually_importing_and_exporting

Note: If you want to keep the existing mbox file of the same name in the new location, rename the file you wish to import before copying it over. For example, rename "Inbox" to "InboxOld" and "Sent" to "SentOld".

I najlepiej miej dwie kopie - jedną ze starego laptopa i drugą z nowego. Jak pokręcisz, to zawsze będzie można szybko zamknąć thunderbird i najwyżej cofnąć próbę połączenia wiadomości z starego laptopa na nowym (przy POP3 bym aktywował na ten czas zachowywanie kopii wiadomości na serwerze - tak by nie wyparowały np. z pominięciem kosza).
Moz://a w innych językach pisze:
___________ ¡Moz://a zorro de fuego! ___________ Moz://a raposa de fogo!
krystian3w

Z nami od: 01 grudnia 2017, 15:27

Wróć do Klient poczty Thunderbird