MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

Żądanie ponownego uruchomienia przy aktualizacji ver. 68.9.0

Tematy specyficzne dla klienta poczty Mozilla Thunderbird

Moderator: Pomocy?!

Żądanie ponownego uruchomienia przy aktualizacji ver. 68.9.0

Postautor: Maciek!868 » 21 czerwca 2020, 22:23

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/83.0.4103.106 Safari/537.36

Moi Drodzy,
mam następujący problem dot. Thunderbirda. W trakcie korzystania z programu, wszedłem w zakładkę Pomoc/O programie, aby sprawdzić aktualizacje. W momencie sprawdzania korzystałem z wersji 68.7.0. Program dał znać, że są nowe aktualizacje (wersja 68.9.0) i przeniósł mnie na stronę thunderbird.net. Rozpocząłem proces instalacji, wykonując kolejne kroki. W pewnym momencie "Instalator programu" wyświetlił mi taki komunikat: "Komputer musi zostać uruchomiony ponownie, aby dokończyć wcześniejszą aktualizację programu Thunderbird. Czy teraz uruchomić ponownie komputer?"
Klikając "tak", komputer uruchamia się ponownie, a po wznowieniu nic się nie dzieje. Klikam w ikonkę Thunderbirda, aby sprawdzić, czy się udało, ale...pojawia się ten sam komunikat. W zasadzie czego bym nie zrobił związanego z próbą dostania się do poczty na kliencie poczty, to wywala mi ten komunikat. Wielokrotne restarty nie pomogły., z menadżera zadań usuwałem liczne 'procesy' i 'zadania' dotyczące klienta poczty, ale bez rezultatu. Próbowałem zainstalować poprzednią wersję (68.8.0 bądź 68.7.0), ale nie udaje się - za każdym razem wywala komunikat o koniecznym restarcie, który nic nie daje:(
Próbowałem już wszystkich porad dostępnych tutaj: https://support.mozilla.org/pl/kb/aktua ... e-powiodla ale niestety nic to nie dało.
Użyłem również MozilliBackup, aby skopiować profil i zainstalować go na drugim komputerze. Instalacja Thunderbirda na drugim komputerze przebiegła bez problemu, ale gdy chciałem zaimportować profil, to w czasie tego procesu znowu pojawił mi się ww. komunikat o koniecznym restarcie, który to restart nic nie daje:/
Zależy mi na tym, aby dostać się do maili z klienta poczty. Czy możecie zasugerować jakieś rozwiązanie? Macie może jakieś pomysły co do przyczyny? Czy da się jakoś ominąć ten komunikat, przywrócić poprzednią wersję? Nie znalazłem żadnej opinii dotyczącej tego typu błędu przy aktualizacji do wersji 68.9.0, ale może ktoś z Was coś doradzi?
Będę wdzięczny i z góry dziękuję!
Maciek!868

Z nami od: 19 czerwca 2020, 12:20

Wróć do Klient poczty Thunderbird