MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

Autouzupełnianie adresów mailowych nie działa

Tematy specyficzne dla klienta poczty Mozilla Thunderbird

Moderator: Pomocy?!

Autouzupełnianie adresów mailowych nie działa

Postautor: DżumA » 09 grudnia 2020, 16:42

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64; rv:83.0) Gecko/20100101 Firefox/83.0

Witam
Przestało mi działać Autouzupełnianie adresów mailowych.Wersja 78.5.1 64 bit. Jak to włączyć ?
Zawsze miałem tak, że wpisując początek danego adresu , nazwy system podpowiadał pasujące wyniki .
Teraz to nie działa i muszę korzystać z mało komfortowego F9 (książki adresowej) i ręcznie wyszukiwać adres mailowy do którego chcę napisać.

Dodam , że coś namieszałem wcześniej. Wszystko chodziło ok, problem zaczął się od zainstalowania jakież zagranicznej nowszej wersji Beta . Stwierdziłem , że nie ma języka polskiego więc chciałem wrócić do klasycznego Thunderbirda, ale system instalacyjny nie pozwalał wrócić do niższej wersji. Zagraniczna była wyższa, nie chciałem wszystkiego od nowa konfigurować i pobierać tysiące maili więc pomyślałem , przechytrzę system i dam przywracanie systemu kiedy miałem starego , klasycznego Thunderbirda. Zadziałało , ale od tego czasu mam wspomniany problem z Autouzupełnianiem.
Odinstalowałem Thunderbirda , reset kompa , jeszcze raz zainstalowałem i dalej to samo, tyle że nie musiałem nic konfigurować mimo odinstalowania system zachował całą pocztę , konfigurację i książkę adresową.
DżumA

Z nami od: 09 grudnia 2020, 16:28

Odp: Autouzupełnianie adresów mailowych nie działa

Postautor: Franiu » 30 grudnia 2020, 14:12

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64; rv:84.0) Gecko/20100101 Firefox/84.0

Mam ten sam problem, podłączam się do pytania.
Uzdrawiam;

Franchesco
Franiu

Z nami od: 25 października 2004, 06:09

Wróć do Klient poczty Thunderbird