MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

Thunderbird Supernova interface kont pocztowych

Tematy specyficzne dla klienta poczty Mozilla Thunderbird

Moderator: Pomocy?!

Thunderbird Supernova interface kont pocztowych

Postautor: Willis » 11 października 2023, 14:47

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; Linux x86_64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/116.0.0.0 Safari/537.36

Witam,
Używam od zawsze Thundera bo to najlepszy klient poczty na świecie, jednak to co zobaczyłem po ostatniej 115 aktualizacji straszliwie mnie rozczarowało. Wiec tak jak w temacie chodzi o interface kont pocztowych z lewej strony (mam ich kilkanaście) Jak sprawić żeby wyglądał jak dawniej. Czcionka, oraz niewielka odległość (wszystko mega zwarte) powoduje że ciężko się do tego przyzwyczaić. Wygląd też nie powala. Jest jakaś nakładka żeby wygląd kont był ze starej wersji?
Willis

Z nami od: 11 października 2023, 13:06

Odp: Thunderbird Supernova interface kont pocztowych

Postautor: nyquist » 11 października 2023, 19:49

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/117.0.0.0 Safari/537.36

Spróbuj dostosować opcje w menu "Wielkość czcionki" oraz "Gęstość i upakowanie". Też na początku zrobiłem duże oczy po pierwszym uruchomieniu "Supernova", ale okazało się, że te dwie opcje pozwalają dostosować interfejs w dość szerokim zakresie.
U siebie ustawiłem "Wielkość czcionki" na 15px i "Gęstość i upakowanie" na "Rozluźnione" (prawa opcja) oraz zapodałem swój własny temat: https://addons.thunderbird.net/pl/thund ... rcturus-x/
I już się przyzwyczaiłem ;)
nyquist

Z nami od: 11 października 2023, 19:28

Odp: Thunderbird Supernova interface kont pocztowych

Postautor: Willis » 12 października 2023, 10:20

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; Linux x86_64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/116.0.0.0 Safari/537.36

Dzięki za wskazówki. Faktycznie trochę można pokombinować przy wielkości czcionki i zaczyna to trochę wyglądać jak dawniej. Ogólnie działanie jest sprawniejsze i widać że klient poczty działa szybciej, jednak wygląd jest dyskusyjny. Jak to mówi stare przysłowie "nowe jest wrogiem dobrego"
Willis

Z nami od: 11 października 2023, 13:06

Wróć do Klient poczty Thunderbird