MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

Widok folderów w nowej wersji 115.3.1

Tematy specyficzne dla klienta poczty Mozilla Thunderbird

Moderator: Pomocy?!

Widok folderów w nowej wersji 115.3.1

Postautor: qba82222 » 07 października 2023, 09:42

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; Ubuntu; Linux x86_64; rv:109.0) Gecko/20100101 Firefox/118.0

Cześć,
właśnie zainstalowała mi się nowa wersja thunderbirda 115.3.1 i jest problem. Mam zaznaczoną opcję widok > foldery > pogrupowane, tak jak dotychczas, i posiadając kilka maili, miałem na samej górze folder "Odebrane", pod którym były foldery z odebranymi mailami dla każdego posiadanego przeze mnie maila.

Problem jest taki, że po aktualizacji w tym folderze jest tylko część moich maili, natomiast niektóre z kont wyświetlają się tak, jak bym miał odznaczoną opcję "pogrupowane" i wyświetlają się na dolnych partiach drzewa, przykładowo mail z końcówką @op.pl jest na dole ze swoimi folderami, czyli odebrane, szkice, szablony itd.
Pytanie, jak przenieść folder odebrane z tego konta, na samą górę tam gdzie są foldery "odebrane", dla pozostałych maili??
qba82222

Z nami od: 07 października 2023, 09:35

Odp: Widok folderów w nowej wersji 115.3.1

Postautor: Nirelus » 17 października 2023, 10:46

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/117.0.0.0 Safari/537.36

Miałem podobne ustawienia w starym Thunderbirdzie - pogrupowany widok : odebrane, wysłane ...
W nowym chciałem nadal tego widoku używać i maile w katalogach "wysłane", "szkice", "niechciane" (i paru innych) są widoczne ale w odebranych pusto.
Oczywiście widzę odebrane maile w widokach poszczególnych kont (wiadomości docierają poprawanie i są odbierane przez TB) ale w widoku pogrupowanym "odebrane" są puste.
To chyba najbardziej denerwujący skutek aktualizacji do "Supernowej" .
Inny problem to znaczne spowolnienie całego programu , np : po zaznaczeniu kilkunastu maili i przeniesieniu ich do spamu jest kilkusekundowe zatrzymanie i dopiero wykonuje polecenie.

Czy ktoś wie jak rozwiązać problem z widokiem pogrupowanym katalogu "odebrane" ?
Nirelus

Z nami od: 17 października 2023, 10:33

Wróć do Klient poczty Thunderbird