Ograniczanie pobierania wiadomości.
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
Ograniczanie pobierania wiadomości.
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/118.0.0.0 Safari/537.36
Cześć!
Mam taki temat. Używamy w kilka osób jednej firmowej skrzynki która ma ponad 200GB na serwerze. Chciałbym skonfigurować to w taki sposób aby np. 1 Cały rok się pobierał (to wiem jak zrobić w ustawieniach > synchronizacja) Ale jak wymusić to aby pobrał do TB resztę wiadomości (chyba nagłówki tak) a po wejściu w wiadomość dociągał całość.
Na niektórych dyskach TB zajmuje ponad 200GB i to jest problemem.
Fajnie jakby użytkownik miał wszystkie wiadomości w TB z możliwością filtrowania po temacie lub odbiorcy ale starsze niż rok dopiero po wejściu w wiadomość pobiera się ona z serwera.
Drugie pytanie jak najlepiej zorganizować archiwizowanie wiadomości dla ogólnej skrzynki kilku - kilkunastu użytkowników.
Proszę o wyrozumienie jest to mój pierwszy post na forum : ) Pozdrawiam !
Mam taki temat. Używamy w kilka osób jednej firmowej skrzynki która ma ponad 200GB na serwerze. Chciałbym skonfigurować to w taki sposób aby np. 1 Cały rok się pobierał (to wiem jak zrobić w ustawieniach > synchronizacja) Ale jak wymusić to aby pobrał do TB resztę wiadomości (chyba nagłówki tak) a po wejściu w wiadomość dociągał całość.
Na niektórych dyskach TB zajmuje ponad 200GB i to jest problemem.
Fajnie jakby użytkownik miał wszystkie wiadomości w TB z możliwością filtrowania po temacie lub odbiorcy ale starsze niż rok dopiero po wejściu w wiadomość pobiera się ona z serwera.
Drugie pytanie jak najlepiej zorganizować archiwizowanie wiadomości dla ogólnej skrzynki kilku - kilkunastu użytkowników.
Proszę o wyrozumienie jest to mój pierwszy post na forum : ) Pozdrawiam !
- rafq998
- Z nami od: 21 października 2023, 09:59
Odp: Ograniczanie pobierania wiadomości.
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/118.0.0.0 Safari/537.36
Podpowie ktoś jak ogarnać profil TB który ma 350GB -.- ?
- rafq998
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Android 13; Mobile; rv:121.0) Gecko/121.0 Firefox/121.0
Może lokalne plik pogrupuj w 5 lecia i każdy taki przedział w osobny profil Thunderbird? Tylko pod konto online wskaż im jakiś pusty e-mail.
Jak masz kilka miesięcy to możesz przerobić je z mailbox na maildir.
Jak masz kilka miesięcy to możesz przerobić je z mailbox na maildir.
Moz://a w innych językach pisze:
___________ ¡Moz://a zorro de fuego! ___________ Moz://a raposa de fogo!
- krystian3w
- Z nami od: 01 grudnia 2017, 15:27
Tam jest poczta od 2016 tylko. Zastanawiam się jak to zrobić od strony TB a potem serwera. Jak najlepiej robić archiwizację? By na serwerze również tyle nie zajmowało?
- rafq998
• Strona 1 z 1
Wróć do Klient poczty Thunderbird