MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

Ogromnie ciężkie wiadomości MIME, których nie mogę uzunąć

Tematy specyficzne dla klienta poczty Mozilla Thunderbird

Moderator: Pomocy?!

Ogromnie ciężkie wiadomości MIME, których nie mogę uzunąć

Postautor: SmauG » 03 grudnia 2024, 13:52

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Macintosh; Intel Mac OS X 10_15_7) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/131.0.0.0 Safari/537.36

Cześć,
ponieważ nie znalazłem nigdzie (tutaj również) rozwiązania, postanowiłem założyć nowy temat.

Od jakiegoś czasu męczę się z komputerem, na którym Thunderbird strasznie puchnie i zapycha dysk. Po jego zapchaniu zaczyna tworzyć kolejne foldery inbox, wiadomości zaczynają się dublować, później dublują się foldery i.. i robi się straszny bałagan uniemożliwiający pracę z tą jedną skrzynką pocztową (inne pracują sprawnie).

Ustaliłem (a przynajmniej tak mi się wydaje :lol: ), że to przez 3 dziwne wiadomości w formacie MIME. Są strasznie duże i.. NIE MOGĘ ich nijak wykasować.

Samo ładowanie wiadomości trwa godzinami, a nawet jak pasek postępu ładowania zniknie, to z wiadomością i tak nie można nic zrobić. Wielkość tej jednej skrzynki urosła mi już do 62GB :(

Podpowiecie co/jak mógłbym zrobić?

Z góry dzięki za wszelaką pomoc
SmauG

Z nami od: 03 grudnia 2024, 13:15

Odp: Ogromnie ciężkie wiadomości MIME, których nie mogę uzun

Postautor: SmauG » 10 grudnia 2024, 23:03

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Macintosh; Intel Mac OS X 10_15_7) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/131.0.0.0 Safari/537.36

Nikt nic? Żadnych pomysłów?
SmauG

Z nami od: 03 grudnia 2024, 13:15

Wróć do Klient poczty Thunderbird