Treść wiadomości w kolorze inny, niż czarny
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
Treść wiadomości w kolorze inny, niż czarny
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Macintosh; Intel Mac OS X 10_15_7) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/135.0.0.0 Safari/537.36
Moi Mili,
Pacjent: 128.9.0esr
Mam taki problem... choćbym nie wiem co i gdzie ustawił, moi korespondencji widzą treść wysyłanego przeze mnie maila w kolorze czarnym (ja widzę normalnie, w kolorze przez siebie zdefiniowanym). Poprawny kolor pojawia się jedynie w sygnaturce, gdzie jest zdefiniowany komendami html na sztywno.
Czy jest możliwość zdefiniowania gdzieś równie na sztywno koloru dla treści sprowadzanej wiadomości? Nie musi być bezpośrednio w programie, może być edycja któregoś z plików konfiguracyjnych. Liczy się efekt.
Z góry dziękuję za każde info.
S.
Pacjent: 128.9.0esr
Mam taki problem... choćbym nie wiem co i gdzie ustawił, moi korespondencji widzą treść wysyłanego przeze mnie maila w kolorze czarnym (ja widzę normalnie, w kolorze przez siebie zdefiniowanym). Poprawny kolor pojawia się jedynie w sygnaturce, gdzie jest zdefiniowany komendami html na sztywno.
Czy jest możliwość zdefiniowania gdzieś równie na sztywno koloru dla treści sprowadzanej wiadomości? Nie musi być bezpośrednio w programie, może być edycja któregoś z plików konfiguracyjnych. Liczy się efekt.
Z góry dziękuję za każde info.
S.
- saintman
- Z nami od: 20 marca 2025, 15:14
Odp: Treść wiadomości w kolorze inny, niż czarny
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64; rv:137.0) Gecko/20100101 Firefox/137.0
Może "papeterią" (gdy mechanizmu nie da się wprowadzić za łatwo z ustawień zaawansowanych aka "about:config" i nie chcemy ustawiać koloru z paska co pisanie wiadomości lub odpowiedzi/zwrotki):
https://addons.thunderbird.net/pl/thund ... template4/
Wtedy będzie mniej-więcej tak sztywno, jak w stopce HTML-em.
https://addons.thunderbird.net/pl/thund ... template4/
Wtedy będzie mniej-więcej tak sztywno, jak w stopce HTML-em.
Moz://a w innych językach pisze:
___________ ¡Moz://a zorro de fuego! ___________ Moz://a raposa de fogo!
- krystian3w
- Z nami od: 01 grudnia 2017, 15:27
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Macintosh; Intel Mac OS X 10_15_7) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/135.0.0.0 Safari/537.36
OK, działa, o to chodziło. Tylko pojawił się mały problem... szablon zmienia automatycznie zawartość z typu "treść" na "akapit". Jakieś sugestie jak temu zaradzić?
Pozdrawiam,
S.
Pozdrawiam,
S.
- saintman
- Z nami od: 20 marca 2025, 15:14
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/109.0.0.0 Safari/537.36
Upewnij się, że w ustawieniach szablonu nie ma opcji, która domyślnie ustawia typ zawartości na "akapit". Często można znaleźć takie preferencje w panelu administracyjnym szablonu lub w edytorze.
- mike25
- Z nami od: 08 kwietnia 2025, 07:12
• Strona 1 z 1
Wróć do Klient poczty Thunderbird