No dzień dobry. Ponieważ któraś tam z aktualizacji TB postanowiła być zabawna i zmieniła mi czcionki na „Comic Sans” (nie żartuję) oraz utłukła część z modyfikacji kolorystyki GUI, nad jakimi pracowałem przez jakiś miesiąc, postanowiłem dokończyć moje dzieło. I wszystko szło dobrze, do chwili, gdy nie chciałem zrobić też modyfikacji okna tworzenia nowej wiadomości. Na dzień dobry Inspector w ogóle nie wskazywał żadnych elementów interfejsu, ale z tym sobie poradziłem, bo trzeba było wybrać iFrame, a potem chrome://messenger/content/messengercompose.xhtml no i poszło. Tylko że teraz, gdy wskazuję cokolwiek w lewym oknie, to mam owszem selektory css, ale dalej po prawej jest tylko "inline:xxxx", gdzie xxxx to jakiś numer. Coś wczoraj pochachmęciłem i pokazały się normalne style CSS, dzięki czemu udało się zmienić kolorki paru elementów, ale nie pamiętam, jak to zrobiłem. Wiecie może, co zrobić, by znów się pokazała ta informacja?
https://i.imgur.com/7WOjQ5N.png
EDYCJA
Dobra, odpowiedzi brak, ale na innym forum człowiek o nicku morat znalazł odpowiedź, bo to błąd w TB:
* uruchom TB ponownie
* otwórz Inspectora
* otwórz okno tworzenia nowej wiadomości
* wybierze iframe for dla okna tworzenia wiadomości
* wybierz element w Inspectorze
* zobacz dany element w „Rules”.
Inspector i modyfikacja wyglądu okna nowej wiadomości
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
Inspector i modyfikacja wyglądu okna nowej wiadomości
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; Linux x86_64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/130.0.0.0 Safari/537.36
- OSH
- Z nami od: 08 września 2017, 11:18
• Strona 1 z 1
Wróć do Klient poczty Thunderbird