system kont jak w OE
Moderator: Pomocy?!
system kont jak w OE
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.6) Gecko/20040206 Firefox/0.8
Tak sie zastanawiam czy bedzie kiedys mozliwosc ustawienia programu tak aby wszystkie konta e-mail w danej tożsamosci mialy jeden wspolny inbox, sent, thrash etc. Dla mnie wydaje sie to być bardzo fajne rozwiązanie i uważam ze wręcz powinno sie znaleźć w Thunderbirdzie (Kurierze).
pozdrawiam
- absolon
- Z nami od: 17 lipca 2003, 22:10
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; pl-PL; rv:1.6) Gecko/20040113
Możesz ustawić tak filtry (w Kurierze Poczty: Narzędzia -> Filtrowanie wiadomości, w n!Kurierze zapewne podobnie), aby wszystkie wiadomości automatycznie były przenoszone np. do jednego wybranego konta. Pozostałe konta byłyby stale w postaci zwiniętej.
- MarcineQ
- Z nami od: 15 września 2002, 13:52
nie nie i jeszcze raz nie :P
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; pl-PL; rv:1.6) Gecko/20040207 Firefox/0.8
mogłem nareszcie nie bawić się w filtry, tylko odczytać wiadomości pracownicze, osobiste z konta nr 1 (konto poważnego przeznaczenia), konta nr 2 (konto rozrywkowo - koleżeńskie), konta nr 3 (konto hobbistyczne) i konta które prowadzę dla znajomej w związku z prowadzeniem dla niej strony internetowej...
nigdy ale to przenigdy nie chcę powrotu do systemu OE. nie potrzebuję tez przeładowania kuriera nieporztebnymi dla mnie opcjami. howgh!
powtarzam - to moja opinia i gdyby taka opcja funkcjonowała na zasadzie dodatku do pobrania, to nie ma sprawy...
- raq
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.6) Gecko/20040113
Mam 3 konta, na jedno przychodzi 100 spamu dziennie, na drugie 10, na trzecie 0-1.
Trzeciego nie czytam, trzymam tylko od roku po to zeby:
a) ludzie dostawali automsg "nie uzywam tego konta"
b) filtr spamu sie trenowal
Drugie czasem czytam, bo czasem ludzie nie patrza na nic tylko na to konto sla bo jest.. nu dosc oczywiste (login@tlen.pl)
Pierwsze konto uzywam caly czas i uzywa mi sie go wspaniale bo nie ma spamu.
Jakbym mial OE, to mialbym syfnie, bo to tak jakbym mial jedno konto na ktore przychodza mi wszystkie wazne listy i masa spamu jednoczesnie :]
Przekonalem? :]
- onn
- Z nami od: 16 lutego 2004, 00:35
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; pl-PL; rv:1.6) Gecko/20040206 Firefox/0.8
Tak sie zastanawiam czy bedzie kiedys mozliwosc ustawienia programu tak aby wszystkie konta e-mail w danej tożsamosci mialy jeden wspolny inbox, sent, thrash etc.
najnowsze mozille juz maja cos takiego. Tylko ZTCW nie ma jeszcze GUI do tego
nikdo
Połączenia PKP prosto z sidebaru: http://dziedzic.org/pkpanel/
- nikdo
- Z nami od: 20 lutego 2003, 16:30
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; pl-PL; rv:1.5) Gecko/20030916
nikdo pisze:najnowsze mozille juz maja cos takiego. Tylko ZTCW nie ma jeszcze GUI do tego
Ale jest opis po polsku 8)
http://mozillapl.org/pomoc/Wiele_kont
- E2rd
- Moderator
- Z nami od: 26 marca 2002, 23:16
Re: nie nie i jeszcze raz nie :P
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.6) Gecko/20040206 Firefox/0.8
raq pisze:system kont w oe jest według mnie bez sensu i pierwsza rzecz która mnie zachwyciła gdy rozpocząłem przygodę z mozillą to właśnie podział kont.
mogłem nareszcie nie bawić się w filtry, tylko odczytać wiadomości pracownicze, osobiste z konta nr 1 (konto poważnego przeznaczenia), konta nr 2 (konto rozrywkowo - koleżeńskie), konta nr 3 (konto hobbistyczne) i konta które prowadzę dla znajomej w związku z prowadzeniem dla niej strony internetowej...
nigdy ale to przenigdy nie chcę powrotu do systemu OE. nie potrzebuję tez przeładowania kuriera nieporztebnymi dla mnie opcjami. howgh!
witam!
Chciałbym tylko skromnie zauważyć ze aby osiagnac to o czym napisales to w OE wystarczyloby zastosowac 3 filtry
jesli adresatem jest ja@mojapraca.pl to Folder1
jesli jest to ja@prywata.pl to Folder2
jesli jest to znajoma@www.pl to Folder 3
Chodzi mi więc o taką subtelnosć ze w Mozilli i pochodnych jest narzucony juz na wstepie pewien podział (czy tak chce czy nie).
Ale nie wazne, moja intencją nie jest bynajmniej chęc wzniecania jakiejs tam wojenki.
Cieszy mnie fakt ze ma cos takiego pojawić sie w przyszłych wersjach. To duzy plus dla osob rozwijających ten projekt poniewaz dobry program powinien byc jak najbardziej elastyczny i konfigurowalny.
Dzieki dla E2rd za link. Skrzętnie skorzystałem póki co z tego rozwiązania.
pozdrawiam
aha byłbym zapomniał
czy da sie przesuwać konta na drzewie (metoda myszkowa nie daje rady, strzałki + jakies ctrl..shift tez nie) chodzi ze sa w kolejnosci np
1
2
3
a chacialbym
3
1
2
- absolon
- Z nami od: 17 lipca 2003, 22:10
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; PL; rv:1.6) Gecko/20040207 Firefox/0.8 (gazella)
absolon pisze:Chciałbym tylko skromnie zauważyć ze aby osiagnac to o czym napisales to w OE wystarczyloby zastosowac 3 filtry
Gorzej z pocztą wychodzącą, szkicami...
Wiem, bo mój tata używa OE, walczył z tym i poległ.
- Ludwik
- Moderator
- Z nami od: 10 marca 2003, 10:05
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; pl-PL; rv:1.6) Gecko/20040113 MultiZilla/1.6.2.0c
absolon pisze:Chciałbym tylko skromnie zauważyć ze aby osiagnac to o czym napisales to w OE wystarczyloby zastosowac 3 filtry
jesli adresatem jest ja@mojapraca.pl to Folder1
jesli jest to ja@prywata.pl to Folder2
jesli jest to znajoma@www.pl to Folder 3
a później kolejne 3 filtry pisze:jesli adresatem DW jest ja@mojapraca.pl to Folder1
jesli adresatem DW jest ja@prywata.pl to Folder2
jesli adresatem DW jest znajoma@www.pl to Folder 3
no i przydałyby się jeszcze 3 filtry pisze:jesli adresatem UDW jest ja@mojapraca.pl to Folder1
jesli adresatem UDW jest ja@prywata.pl to Folder2
jesli adresatem UDW jest znajoma@www.pl to Folder 3
ale te ostatnie obsługuje chyba tylko serwer
- Gość
Wróć do Klient poczty Thunderbird