MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

Instalacja Thunderbirda na starszych wersjach

Tematy specyficzne dla klienta poczty Mozilla Thunderbird

Moderator: Pomocy?!

Instalacja Thunderbirda na starszych wersjach

Postautor: Dominik » 08 lipca 2004, 10:23

Przeglądarka: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1)

Chcialbym zainstalowac na moim komputerze Thunderbirda ale mam pewne obiekcje:
Jest juz angielska wersja TB 0.7.1. Czy jesli zainstaluje sobie teraz dostepna wersje 0.6pl to czy po ukazaniu sie wersji polskojezycznej 0.7 bedzie mozliwosc "nadinstalowania" nowej wersji na stara czy nalezy zawsze odinstalowywac kompletnie stare wersje aby zainstalowac nowe?
Czy jest mozliwosc zainstalowania angielskiej wersji TB 0.7.1 a nastepnie zmiany jej jakims magicznym plikiem na polska wersje?
Nie wiem szczerze piszac co zrobic. Nie wiem czy czekac na polska wersje a jesli tak to kiedy jest planowana jej premiera?
Dominik

Re: Instalacja Thunderbirda na starszych wersjach

Postautor: Olhado/256 » 08 lipca 2004, 11:11

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; en-US; rv:1.7) Gecko/20040626 Firefox/0.9.1

Dominik pisze:Czy jesli zainstaluje sobie teraz dostepna wersje 0.6pl to czy po ukazaniu sie wersji polskojezycznej 0.7 bedzie mozliwosc "nadinstalowania" nowej wersji na stara czy nalezy zawsze odinstalowywac kompletnie stare wersje aby zainstalowac nowe?

Trzeba odinstalowywać stare wersje przed instalacją nowych, ale nie wpływa to na twoje ustawienia, maile itp. bo one siedzą w profilu, który nie jest usuwany. Można spokojnie usunąć 0.6 i zainstalowac 0.7.1 - twoje dane będą bezpieczne :)
Dominik pisze:Czy jest mozliwosc zainstalowania angielskiej wersji TB 0.7.1 a nastepnie zmiany jej jakims magicznym plikiem na polska wersje?

To zależy od tego, czy zostanie wydany langpack. Technicznie taka możliwość jest. Natomiast nawet jeśli samego langpacka nie będzie, to możesz spokojnie odinstalować angielską 0.7.1 i zainstalować polską - będziesz tylko musiał zassać te kilka megabajtów więcej.
Pamiętaj obywatelu: WTYCZKI TO NIE TO SAMO, CO ROZSZERZENIA!
WinXP SP2
Olhado/256
Moderator

Z nami od: 26 września 2002, 09:47

Wróć do Klient poczty Thunderbird