MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

TagZilla

Tematy specyficzne dla klienta poczty Mozilla Thunderbird

Moderator: Pomocy?!

TagZilla

Postautor: timi » 13 lipca 2004, 11:56

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Win98; pl-PL; rv:1.7) Gecko/20040614 Firefox/0.9

Witam!
Próbuję usilnie zainstalować TagZille, ale mam kilka problemów:
Najpierw zainstalowałem wersję angielską (0.052), ale nie działała, więc poszukałem, znalazłem wersją polską, zainstalowałem jslib, potem próbowałem zainstalować tę polską wersję. Instalacja przebiega prawidłowo, a nowy dodatek nie pokazuje się na liście dodatków. Angielskojęzyczny plugin dalej nie działa ( cały czas błędy parsowania ). Wydaje mi się, że te dwa (Ang i Pl) pluginy gryzą sięze sobą, tylko nie wiem, jak usunąć ten pierwszy. czego też chciałbym się na tym forum dowiedzieć :)
Z góry dziękuję, timi
timi

Postautor: lenrock » 13 lipca 2004, 12:29

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7) Gecko/20040707 Firefox/0.9.2

Uruchom Firefoxa w trybie awaryjnym ( w menu start powinieneś taką opcję) i odinstaluj wszystkie mozliwe wersje Tagzilli , restart a potem zainstaluj wersję polską 0.52 z http://mozillapl.org/rozszerzenia/inne/tagzilla .
Odinstalowywanie odbywa się przez Nardzedzia > Rozszerzenia > wskazanie i przycisk odinstaluj . Jeżeli Fx zawiedzie i nie będzie chciał odinstalować której kolwiek Takzilli to można zrobić to brutalnie :
W jakimś menedżerze plików przejść do profilu Firefoxa (...Dane aplikacji/Mozilla/Firefox) usunąć katalog extensions (czyli wszytskie dotychczasowe rozszerzenia widoczne w menedzerze rozszerzeń się usuną) i w razie jakiś błedów usunąć jeszcze katalog chrome i plik xul.mfl . Po uruchomieniu Firefoxa te katalogi sie odtworzą z domyslną zawartością.
lenrock
Moderator

Z nami od: 09 grudnia 2002, 19:33

Postautor: timi » 13 lipca 2004, 16:49

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Win98; pl-PL; rv:1.7) Gecko/20040614 Firefox/0.9

Wszystko by było ok, gdyby nie jeden drobny szczegół....
Instalowałem te dodatki do Thunderbirda, nie do Firefoxa... (patrz nazwa forum). W TB nie ma opcji odinstaluj (a przynajmniej nie widzę).
Chyba jedyna możliwość pozbycia się tego dodatku to metoda brutalna:
Usuwam z katalogu "Dane aplikacji / itd. / Chrome" plik jar z dodatkiem, jednak nie wiele to pomaga... trzeba usunąć coś jeszcze tyle że nie bardzo wiem co...
jeszcze raz dzięki, timi
timi

Wróć do Klient poczty Thunderbird