MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

wysyłanie wiadomości na wiele adresów

Tematy specyficzne dla klienta poczty Mozilla Thunderbird

Moderator: Pomocy?!

wysyłanie wiadomości na wiele adresów

Postautor: assassin_4 » 22 sierpnia 2004, 12:36

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7.2) Gecko/20040803 MultiZilla/1.6.4.0b

Witam

Mam maly problem, poniewaz aby nie ulatwiac robakom internetowym rozprzestrzeniania sie, wysylajac jedna wiadomosc jednoczesnie na kilka adresow e-mail potrzebuje wyslac to w ten sposob, aby kazdy z odbiorcow nie mial zalaczonych w swojej wiadomosci adresow pozostalych osob ani zadnej wiadomosci, ktora mogla by wskazywac, ze e-mail zostal wyslany rowniez na inne skrzynki. Zaznaczam, ze nie jest mi to potrzebne do rozsylania spamu :) Innymi slowy, zeby wiadomosc wygladala identycznie jak bym slal na 1 adres maila. Domyslam sie, ze ktoras z opcji wysylania w Thunderbird jest lekarstwem na moj problem ale testy z dwoma kumplami dowiodly, ze jednak nie :( Chodzi o menu wysylania, gdzie mamy do wyboru:
Do:
Kopia:
Ukryta kopia:
Odpowiedz do:
Grupa dyskusyjna:
Kontynuacja na:
Byc moze trzeba jeszcze cos w opcjach zaznaczyc, nie wiem, ale poki co nie udalo mi sie wyslac takiej wiadomosci jaka chce. Ktos ma pomysl co z tym zrobic?
assassin_4

Z nami od: 12 grudnia 2003, 19:22

Postautor: zwierz » 22 sierpnia 2004, 13:21

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; en-US; rv:1.7) Gecko/20040803 Firefox/0.9.3

Do tego służy UKRYTA KOPIA (BCC). W polu DO możesz wpisać cokolwiek, a adresatów właśnie w BCC.
zwierz
Moderator

Z nami od: 31 sierpnia 2003, 10:13

Wróć do Klient poczty Thunderbird