MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

nie podano tematu wyslanej wioadomosci...

Tematy specyficzne dla klienta poczty Mozilla Thunderbird

Moderator: Pomocy?!

nie podano tematu wyslanej wioadomosci...

Postautor: wobi » 21 września 2004, 22:34

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7) Gecko/20040803 Firefox/0.9.3

Zaczne moze od poczatku. Jestem swiezym uytkownikiem Thunderbirda. Wczesniej mialem przez krotki czas wersje 0.7.3 (nie pomylilem sie??) i wlasciwie ja testowalem, nie rezygnujac ze starego programu pocztowego. Po pojawieniu sie wersji 8.0 postanowilem z niej korzystac. No i stwierdzilem, ze bedzie lepiej, jak wszystko od poczatku zrobie. :) Odinstalowalem poprzednia wersje zainstalowalem poustawialem konta... I jedna rzecz zaczyna mnie denerwowac. Przy wysylaniu wioadomosci, jezeli nie wpisze tematu maila, pojawia sie okno z informacja ze nie wpisano tematu i polem na uzupelnienie tego... Probowalem to wylaczyc, aby nie informowal mnie o tym. Ale nie znalezlame zadnej opcji... Czyzby to byla jedna z nowych opcji Thunderbirda??
Przejrzalem doslownie cale forum i nic nie znalazlem na ten temat....
Z gory wielkie dzieki za pomoc :)

Pozdrawiam
Wobi
wobi

Postautor: przepla » 21 września 2004, 23:01

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.7) Gecko/20040803 Firefox/0.9.3

Tak było zawsze odkąd pamiętam, że program (słusznie) domaga się wpisania tematu listu.
Jest na ten temat już bug: https://bugzilla.mozilla.org/show_bug.cgi?id=119684 jednak ponieważ bardzo złym zwyczajem jest nie wpisywanie tematów maili nie bardzo jest komu zaimplementować opcję nie ostrzegaj mnie więcej.
Z drugiej strony jest też bug domagający się odmowy wysłania maila z pustym tematem: https://bugzilla.mozilla.org/show_bug.cgi?id=169614 więc obecne rozwiązanie jako godzące obie sprzeczne frakcje pewnie pozostanie przez długi czas.
<i>When in doubt, go to the library.</i> - Ron Weasley (Harry Potter and the Chamber of Secrets)
przepla

Z nami od: 26 kwietnia 2003, 22:32

Postautor: Wobi » 22 września 2004, 20:34

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7) Gecko/20040803 Firefox/0.9.3

dzieki przepla

Widocznie wczesniej wysylalem wszystkie maile z wpisanym temate lub odpowiadalem na wiadomosci. Wiec tego nie zauwazylem. :)

Pozdrawiam
Wobi
Wobi

Wróć do Klient poczty Thunderbird