Witam!
Jeśli ten temat już był na forum to nie bijta ludziska, nie znalazłem.
Kiedy importuję wiadomości z Outlook Express, jedyny efekt, jaki osiągam jest taki, że program tworzy taki układ folderów jaki jest przy pierwszym uruchomieniu outlooka. Foldery są puste, jedynie w skrzynce odbiorczej znajduje się powitalna wiadomość dla użytkowników... Outlook Express. Czy tak ma wyglądać import wiadomości? Chyba nie bardzo... Czy coś mogłem namotać? Czy może tu mieć znaczenie to, że mam w outlooku dwie tożsamości?
A jeszcze wpadłem na desperacki pomysł: do tak utworzonego folderu skrzynka odbiorcza po prostu wkleiłem wiadomości, które zanaczyłem i wkleiłem z OE. Pojawiła się wielka ilość podfolderów - każdy na jedną skopiowaną wiadomość. i teraz tego folderu skrzynka odbiorcza w ogóle nie mogę skasować. Mogę go przenosić do kosza milion razy, a on nadal będzie na swoim miejscu...
I co najgorsze: po odinstalowaniu t-birda i ponownym zainstalowaniu, wszystko mam znowu tak samo. Czy nie można tego odinstalowa totalnie?
bardzo byłbym wdzięczny, jakby ktoś coś mi podpowiedział.
z góry dzięki
Nie mogę importować z Outlook Express :(
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
Nie mogę importować z Outlook Express :(
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7.5) Gecko/20041108 Firefox/1.0
- yavo
- Z nami od: 28 grudnia 2004, 18:14
Re: Nie mogę importować z Outlook Express :(
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; WinNT4.0; PL; rv:1.7.2) Gecko/20040803
yavo pisze:Czy może tu mieć znaczenie to, że mam w outlooku dwie tożsamości?
Tak. Importuje się na raz tylko jedna - tożsamość domyślna. Przestaw domyślną w OE i spróbuj ponownie.
yavo pisze:i teraz tego folderu skrzynka odbiorcza w ogóle nie
mogę skasować.
Normalne. Nie da się skasować folderów "funkcyjnych" jak Odebrane i Wysłane.
yavo pisze:I co najgorsze: po odinstalowaniu t-birda i ponownym zainstalowaniu, wszystko mam znowu tak samo. Czy nie można tego odinstalowa totalnie?
W menu start powinieneś mieć Menedżer Profili TBirda. Usuń profil (póki nie masz żadnych wiadomości, to razem z plikami).
Masz pytanie? Tu są odpowiedzi 
- E2rd
- Moderator
- Z nami od: 26 marca 2002, 23:16
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7.5) Gecko/20041108 Firefox/1.0
Serdeczne dzięki. Rzeczywiście, zrobiłem w OE jedną tożsamość i wszystko poszło gładko. Tylko że gdy teraz importowałem z OE foldery wraz z zawartością i potem przeniosłem wsio do oryginalnych folderów T-birda, to skrzynkę odbiorczą mogłem normalnie usunąć. Jak widać, po przeniesieniu z OE nie funkcjonuje w TB jako folder funkcyjny.
A przy okazji może mógłbyś mi odpowiedzieć na jedno pytanie: w OE zawsze miałem ustawione te same porty dla różnych serwerów smtp. Tutaj jest jakoś inaczej. Niby jest jakiś domyślny, a jak się wprowadza nowe smtp to ostrzega, że mogą być jakieś konflikty jeśli ustawi się te same porty. Te konflikty chyba nie mogą zajść, jeśli poczta jest wysyłana z dwóch kont po kolei a nie naraz. Czy się mylę?
A przy okazji może mógłbyś mi odpowiedzieć na jedno pytanie: w OE zawsze miałem ustawione te same porty dla różnych serwerów smtp. Tutaj jest jakoś inaczej. Niby jest jakiś domyślny, a jak się wprowadza nowe smtp to ostrzega, że mogą być jakieś konflikty jeśli ustawi się te same porty. Te konflikty chyba nie mogą zajść, jeśli poczta jest wysyłana z dwóch kont po kolei a nie naraz. Czy się mylę?
- yavo
- Z nami od: 28 grudnia 2004, 18:14
• Strona 1 z 1
Wróć do Klient poczty Thunderbird