Hasło do tozsamosci
Moderator: Pomocy?!
Hasło do tozsamosci
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7.5) Gecko/20041108 Firefox/1.0
- DM
Re: Hasło do tozsamosci
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; WinNT4.0; PL; rv:1.7.2) Gecko/20040803
- E2rd
- Moderator
- Z nami od: 26 marca 2002, 23:16
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.7.5) Gecko/20041107 Firefox/1.0
Anonymous pisze:Dzieki (udalo mi sie juz to znalezc za pomoca googla. Ale przyznam, ze Thunderbird mnie troche rozczarowal swoja funkcjonalnoscia.
ma wszystko co trzeba, aby odberac/wyslac poczte, choc faktycznie pospieszyli sie z tym 1.0, bo dokswiera mi brak szczeglowo postepu wysylania/pobierania i zazradzania uprawnieniami do kont.
- Gość
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7.5) Gecko/20041108 Firefox/1.0
Anonymous pisze:Anonymous pisze:Dzieki (udalo mi sie juz to znalezc za pomoca googla. Ale przyznam, ze Thunderbird mnie troche rozczarowal swoja funkcjonalnoscia.
ma wszystko co trzeba, aby odberac/wyslac poczte, choc faktycznie pospieszyli sie z tym 1.0, bo dokswiera mi brak szczeglowo postepu wysylania/pobierania i zazradzania uprawnieniami do kont.
Nikt się nie pospieszył. TB, podobnie jak FF, taki właśnie miał być - ni mniej ni więcej.
Cała reszta jest zbędna lub nie niezbędna,dlatego dodaje się to przez rozszerzenia.
I nie ma co marudzić, że "tylko jedna maleńka funkcja i byłoby super" bo to można ciągnąć w nieskonczoność. A to, co potrzebne jednemu - innemu zawadza.
Możesz założyć hasło na profil? To się ciesz.
Pozdrawiam
- Przemek
- Z nami od: 27 maja 2004, 10:33
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.7.5) Gecko/20041107 Firefox/1.0
Przemek pisze:Anonymous pisze:Anonymous pisze:Dzieki (udalo mi sie juz to znalezc za pomoca googla. Ale przyznam, ze Thunderbird mnie troche rozczarowal swoja funkcjonalnoscia.
Nikt się nie pospieszył. TB, podobnie jak FF, taki właśnie miał być - ni mniej ni więcej.
Cała reszta jest zbędna lub nie niezbędna,dlatego dodaje się to przez rozszerzenia.
I nie ma co marudzić, że "tylko jedna maleńka funkcja i byłoby super" bo to można ciągnąć w nieskonczoność. A to, co potrzebne jednemu - innemu zawadza.
Możesz założyć hasło na profil? To się ciesz.
Pozdrawiam
bez jaj, ale poczytaj sobie fora tematyczne. nie mam nic przeciwko temu zeby TB byl lekkim klientem, ale teraz jest po prostu chudy, choc po zajetosci pamieci wcale tego nie widac
haslowanie profilu to porazka, bo nie o to tutaj chodzi. ten kto uzywal nietperza wie jak wyglada zarzadzanie uprawnieniami do kont. jedne mozesz ukryc calkowicie, inne pokazac, ale tylko do wgladu itd. zakladajac haslo na profil to rozwiazanie mlotkiem klepane. dla mnie nietoprze jest "przesycony" funkcjami, ale za to w TB czuc niedosyt, choc jest nawet cieszy niz the bat.
- Gość
Anonymous pisze:[...]dla mnie nietoprze jest "przesycony" funkcjami, ale za to w TB czuc niedosyt, choc jest nawet cieszy niz the bat.
O tym mówię właśnie - komu potrzebna jest zaawansowana obsługa kont?
Chcesz coś ukryć - zabezpiecza cały profil w systemie operacyjnym i już. To bezpieczniejsze.
Pozdrawiam
- Przemek
- Z nami od: 27 maja 2004, 10:33
Przemek pisze:Anonymous pisze:[...]dla mnie nietoprze jest "przesycony" funkcjami, ale za to w TB czuc niedosyt, choc jest nawet cieszy niz the bat.
O tym mówię właśnie - komu potrzebna jest zaawansowana obsługa kont?
Chcesz coś ukryć - zabezpiecza cały profil w systemie operacyjnym i już. To bezpieczniejsze.
Pozdrawiam
komu jest potrzebna? pokazalbym Ci mase ludzi zainteresowanych takim rozwiazaniem. to rozwiazanie jest o niebo elastyczniejsze.
problem polega na tym, ze TB brakuje jeszcze wielu podstawowych funckji. do jeszcze niedawna przeciez nie bylo w nim opcji Get All Messages! a co z obsluga traya? do tej pory trzeba bawic sie w zewnetrzne rozwiazania. czasem odnosze wrazenie, ze ludzie, ktorzy sa odpowiedzialni za projekt nie sluchaja uzytkownikow i nie jest to tylko moje zdanie. sam uzywam TB z przyzwyczajenia, ale uwazam, ze taki Foxmail jest juz lepszy. bede tkwil jednak dalej przy TB, bo nei lubie zmieniac przyzwyczajen
- Gość
Re: Hasło do tozsamosci
E2rd pisze:http://mozillapl.org/rozszerzenia/ustawienia/profilepassword_for_firefox
- gaffer
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; PL; rv:1.7.2) Gecko/20040803
Niestety, nie mamy na to większego wpływu. Pozostaje mieć nadzieję, że spece od marketingu w Fundacji zastanowią się nad różnicą w "pobieralności" FF i TB i wyciągną wnioski.Anonymous pisze:(...) problem polega na tym, ze TB brakuje jeszcze wielu podstawowych funckji (...) czasem odnosze wrazenie, ze ludzie, ktorzy sa odpowiedzialni za projekt nie sluchaja uzytkownikow i nie jest to tylko moje zdanie(...)
- Wojciech
- Moderator
- Z nami od: 28 sierpnia 2002, 09:32
Wlasnie tego plugina szukalem
- grino
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; en-US; rv:1.7.5) Gecko/20041107 Firefox/1.0
Domyślam się, że ta druga została przetłumaczona na PL. Na stronie pisze, że z rozszerzeniem radzi sobie Extention Uninstaller lub można usunąć rozszerzenie ręcznie. Usuwanie ręczne.
- piotrek84
- Z nami od: 11 września 2003, 18:48
Wróć do Klient poczty Thunderbird