MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

Hasło do tozsamosci

Tematy specyficzne dla klienta poczty Mozilla Thunderbird

Moderator: Pomocy?!

Hasło do tozsamosci

Postautor: DM » 30 grudnia 2004, 15:09

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7.5) Gecko/20041108 Firefox/1.0

W jaki sposob zrobic haslo do utworzonej przeze mnie tozsamosci w mozilli thunderbird?
DM

Re: Hasło do tozsamosci

Postautor: E2rd » 30 grudnia 2004, 19:46

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; WinNT4.0; PL; rv:1.7.2) Gecko/20040803

Masz pytanie? Tu są odpowiedzi :)
E2rd
Moderator

Z nami od: 26 marca 2002, 23:16

Postautor: Gość » 30 grudnia 2004, 20:00

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7.5) Gecko/20041108 Firefox/1.0

Dzieki (udalo mi sie juz to znalezc za pomoca googla ;). Ale przyznam, ze Thunderbird mnie troche rozczarowal swoja funkcjonalnoscia.
Gość

Postautor: Gość » 30 grudnia 2004, 20:09

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.7.5) Gecko/20041107 Firefox/1.0

Anonymous pisze:Dzieki (udalo mi sie juz to znalezc za pomoca googla ;). Ale przyznam, ze Thunderbird mnie troche rozczarowal swoja funkcjonalnoscia.

ma wszystko co trzeba, aby odberac/wyslac poczte, choc faktycznie pospieszyli sie z tym 1.0, bo dokswiera mi brak szczeglowo postepu wysylania/pobierania i zazradzania uprawnieniami do kont.
Gość

Postautor: Przemek » 30 grudnia 2004, 22:38

Anonymous pisze:
Anonymous pisze:Dzieki (udalo mi sie juz to znalezc za pomoca googla ;). Ale przyznam, ze Thunderbird mnie troche rozczarowal swoja funkcjonalnoscia.

ma wszystko co trzeba, aby odberac/wyslac poczte, choc faktycznie pospieszyli sie z tym 1.0, bo dokswiera mi brak szczeglowo postepu wysylania/pobierania i zazradzania uprawnieniami do kont.

Nikt się nie pospieszył. TB, podobnie jak FF, taki właśnie miał być - ni mniej ni więcej.
Cała reszta jest zbędna lub nie niezbędna,dlatego dodaje się to przez rozszerzenia.
I nie ma co marudzić, że "tylko jedna maleńka funkcja i byłoby super" bo to można ciągnąć w nieskonczoność. A to, co potrzebne jednemu - innemu zawadza.
Możesz założyć hasło na profil? To się ciesz. :)

Pozdrawiam
Przemek

Z nami od: 27 maja 2004, 10:33

Postautor: Gość » 30 grudnia 2004, 22:49

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.7.5) Gecko/20041107 Firefox/1.0

Przemek pisze:
Anonymous pisze:

Nikt się nie pospieszył. TB, podobnie jak FF, taki właśnie miał być - ni mniej ni więcej.
Cała reszta jest zbędna lub nie niezbędna,dlatego dodaje się to przez rozszerzenia.
I nie ma co marudzić, że "tylko jedna maleńka funkcja i byłoby super" bo to można ciągnąć w nieskonczoność. A to, co potrzebne jednemu - innemu zawadza.
Możesz założyć hasło na profil? To się ciesz. :)

Pozdrawiam

bez jaj, ale poczytaj sobie fora tematyczne. nie mam nic przeciwko temu zeby TB byl lekkim klientem, ale teraz jest po prostu chudy, choc po zajetosci pamieci wcale tego nie widac :).
haslowanie profilu to porazka, bo nie o to tutaj chodzi. ten kto uzywal nietperza wie jak wyglada zarzadzanie uprawnieniami do kont. jedne mozesz ukryc calkowicie, inne pokazac, ale tylko do wgladu itd. zakladajac haslo na profil to rozwiazanie mlotkiem klepane. dla mnie nietoprze jest "przesycony" funkcjami, ale za to w TB czuc niedosyt, choc jest nawet cieszy niz the bat.
Gość

Postautor: Przemek » 30 grudnia 2004, 23:11

Anonymous pisze:[...]dla mnie nietoprze jest "przesycony" funkcjami, ale za to w TB czuc niedosyt, choc jest nawet cieszy niz the bat.

O tym mówię właśnie - komu potrzebna jest zaawansowana obsługa kont?
Chcesz coś ukryć - zabezpiecza cały profil w systemie operacyjnym i już. To bezpieczniejsze.

Pozdrawiam
Przemek

Z nami od: 27 maja 2004, 10:33

Postautor: Gość » 31 grudnia 2004, 11:48

Przemek pisze:
Anonymous pisze:[...]dla mnie nietoprze jest "przesycony" funkcjami, ale za to w TB czuc niedosyt, choc jest nawet cieszy niz the bat.

O tym mówię właśnie - komu potrzebna jest zaawansowana obsługa kont?
Chcesz coś ukryć - zabezpiecza cały profil w systemie operacyjnym i już. To bezpieczniejsze.

Pozdrawiam

komu jest potrzebna? pokazalbym Ci mase ludzi zainteresowanych takim rozwiazaniem. to rozwiazanie jest o niebo elastyczniejsze.
problem polega na tym, ze TB brakuje jeszcze wielu podstawowych funckji. do jeszcze niedawna przeciez nie bylo w nim opcji Get All Messages! a co z obsluga traya? do tej pory trzeba bawic sie w zewnetrzne rozwiazania. czasem odnosze wrazenie, ze ludzie, ktorzy sa odpowiedzialni za projekt nie sluchaja uzytkownikow i nie jest to tylko moje zdanie. sam uzywam TB z przyzwyczajenia, ale uwazam, ze taki Foxmail jest juz lepszy. bede tkwil jednak dalej przy TB, bo nei lubie zmieniac przyzwyczajen :).
Gość

Re: Hasło do tozsamosci

Postautor: gaffer » 01 stycznia 2005, 18:29

Witam, po zainstalowaniu podanego rozszerzenia i restarcie thunder po oknie logowania wywala się :( musiałem go jeszcze raz zainstalować juz bez tego dodatku, szkoda.

E2rd pisze:http://mozillapl.org/rozszerzenia/ustawienia/profilepassword_for_firefox
gaffer

Postautor: Wojciech » 03 stycznia 2005, 12:50

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; PL; rv:1.7.2) Gecko/20040803

Anonymous pisze:(...) problem polega na tym, ze TB brakuje jeszcze wielu podstawowych funckji (...) czasem odnosze wrazenie, ze ludzie, ktorzy sa odpowiedzialni za projekt nie sluchaja uzytkownikow i nie jest to tylko moje zdanie(...)
Niestety, nie mamy na to większego wpływu. Pozostaje mieć nadzieję, że spece od marketingu w Fundacji zastanowią się nad różnicą w "pobieralności" FF i TB i wyciągną wnioski.
Wojciech
Moderator

Z nami od: 28 sierpnia 2002, 09:32

Postautor: grino » 13 stycznia 2005, 10:14

Witam
Wlasnie tego plugina szukalem :-) zainstalowalem, wpisalem haslo no i :-( problem nie opdala mi sie TB. Probowalem kilka razy bez skutku, nawet chcialem profilepass usunac ale nic z tego.Wiecie jak ta wtyczke usunac byc moze zle wystukalem haslo na poczatku :-( a teraz nie moge wjesc do poczty. pozdrafiam
grino

Postautor: piotrek84 » 14 stycznia 2005, 02:52

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; en-US; rv:1.7.5) Gecko/20041107 Firefox/1.0

Na stronie domowej rozszerzenia pisze o dwóch wersjach: RDF z uninstalerem i JS bez.
Domyślam się, że ta druga została przetłumaczona na PL. Na stronie pisze, że z rozszerzeniem radzi sobie Extention Uninstaller lub można usunąć rozszerzenie ręcznie. Usuwanie ręczne.
piotrek84

Z nami od: 11 września 2003, 18:48

Wróć do Klient poczty Thunderbird