Nigdy nie używałem klientów poczty i need help?
Moderator: Pomocy?!
Nigdy nie używałem klientów poczty i need help?
Przeglądarka: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; Maxthon)
Gdy pierwszy raz ustawiłem swoje konto, program pobrał wszystkie maile z servera poczty, no i luz pisze w folderze odebrane 256 maili i luz myśle sobie zajefany progs. Wyłączyłem go i włączyłem ponownie i patrze w folderze odebrane nic nie ma, gdzie się podziały moje 256 odebrane maile? Patrze szukam nigdzie nic nie ma, myślałem że to działa na takiej zasadzie że raz odebrane maile będę mógł przeglądać kiedy chcem a tu dupa. Zalogowałem się na server poczty przez przeglądarkę i patrze i nie wierze, nie ma żadnych wiadomości, wszystkie moje maile ten ostrany program wywalił w kosmos moje 4 letnie archiwum, tak sie wkurzyłem że myślałem że rozniosę chałupe. Później w opcajch dopiero zauważyłem że było zaznaczone idiotyczne polecenie żeby usuwał wiadomości z servera.
Dałem programowi drugą szanse z drugim kontem pocztowym i tu to samo po odebraniu poczaty i po wyłączeniu go, włączeniu ponownie w folderze odebrane 0 widomości.
Ludzie co zrobić zebym w każdej chwili mógł sobie przeglądać archiwum wiadomości? Zapisałem lokalne foldery w moich dokumentach żebym mógł przenosić archiwum maili, i czy jest takie coś mozliwe żeby np po formacie tak ustawić w programie żeby po skopiowaniu tego archiwum w odpowiednia miejsca program je odczytywał.
Pomóżcie poczatkującemu
- Gość
Przeglądarka: Opera/8.00 (Windows 98; U; pl)
Jeśli chcesz przenieść profil gdzie indziej (np. na inną partycję) to musisz założyć nowy i wskazać ścieżkę do nowego katalogu.
Wszystkie te operacje już były omawiane na forum.
Napisz dokładnie co zrobiłeś z profilem i gdzie go masz.
- gostek
Katalog lokalny, który umieściłem folderze:
...Moje dokumenty\Archiwum poczta\nazwa_konta\nazwa_konta\pop.o2.pl
oraz opcję: Katalog na lokalnym komputerze
na Moje dokumenty\Archiwum poczta\nazwa_konta\nazwa_konta
- Gość
dłubiąc w tym niedorobionym programie chciałem założyć drugie konto no i przy tym widzę że będzie jeszcze więcej dłubaniny
dzięki za pomoc
- Gość
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; pl-PL; rv:1.7.2) Gecko/20040803
Anonymous pisze:zostane przy standardowych ustawieniach, i będę tylko robić kopie tego folderu profiles jako backup
No i bardzo dobrze zrobisz. Robiłeś coś "na czuja" a potem masz pretensje do niedorobionego programu że nie zrozumiał co chciałeś?
Jakbyś po kolei: skonfigurował konto; odhaczył na ostatnim ekranie, żeby nie pobierał teraz; przestawił Katalog lokalny; wyłączył program; włączył i dopiero pobrał - to miałbyś co chcesz.
- E2rd
- Moderator
- Z nami od: 26 marca 2002, 23:16
Przeglądarka: Opera/8.00 (Windows 98; U; pl)
1, założyłem sobie katalog E:\Moja poczta
2. załozyłem nowy profil (Start>Programy>Mozilla Thunderbird>Menedżer profili>Utwórz nowy profil i wskazałem na ten katalog)
3. przeniosłem katalogi z domyślnego profilu w Document And Settings do właśnie stworzonego
4. w katalogu Document And Settings (lub Dane aplikacji) zostawiłem tylko pliki: profiles.ini i registry.dat
To koniec, nie wiem gdzie tu może byc problem.
- gostek
i raz było tak jak chciałem a drugi raz nie, jest niedorobiony bo mogli by to zrobić prościej i bardziej elegancko a nie tak, że aż tyle tematów na forum ludzie zakładają bo mają z tym problemy
na dowód jeszcze mogę sie zapytać dlaczego wywala mi komunikat że niepoprawne hasło wpisuje, tylko musże restart kompa robić, eee tam
a znacie może jakieś rozszerzenie do tego programy co by ukrywało go do zasobnika?
o juz znalazłem
- ms-trex
- Z nami od: 02 lutego 2005, 22:13
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7.5) Gecko/20041108 Firefox/1.0
- SirMike
- Z nami od: 06 października 2004, 00:54
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Win 9x 4.90; pl-PL; rv:1.7.5) Gecko/20041108 Firefox/1.0
SirMike pisze:Wiesz co, przygladam sie dyskusji i podejrzewam, ze w kazdym programie pocztowym mialbys problem. Nie gniewaj sie ale trzeba bylo zostac przy "poczcie przez www".
dokladnie
ja sam doszedlem do tego jak go skonfigurowac (skromnosc jest moja mocna strona
pozdrawiam - neo
- neo007
- Z nami od: 05 lutego 2005, 17:15
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7.5) Gecko/20041108 Firefox/1.0
SirMike pisze:Wiesz co, przygladam sie dyskusji i podejrzewam, ze w kazdym programie pocztowym mialbys problem. Nie gniewaj sie ale trzeba bylo zostac przy "poczcie przez www".
ciekawe
a zerknij na tytuł tematu
- Gość
Anonymous pisze:ciekawe
a zerknij na tytuł tematu
W sumie troche za ostro podszedlem do sprawy ale w tym wypadku nie pchalbym sie do TB ale do czegos latwiejszego moze ?
- SirMike
- Z nami od: 06 października 2004, 00:54
Wróć do Klient poczty Thunderbird